Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 28 maart 2010

Van "blokhut" naar badkamer

De vakantie zit er op en dus moet er weer gewerkt worden (vinden wij tenminste).
Daarom hebben we het werk aan de "kleine badkamer" dus maar weer opgepakt en deze is nu klaar. Hieronder zien jullie de verschillende fases van de metamorfose.
Oorspronkelijk was de badkamer betimmerd met schroten en bruine, slecht gezette tegels. Omdat er een nieuwe badkamer is bijgebouwd stond de renovatie niet direct als prioriteit op het programma. Omdat er tijdens de verbouwing een stuk van deze badkamer is afgehaald en er bovendien een stuk uit de vloer was gezaagd om de riolering van de nieuwe badkamer aan te kunnen sluiten heb ik eerst de vloer en de oude wanden verwijderd en daarna opnieuw gemaakt. Het loodgieterswerk en het betegelen hebben we laten doen i.v.m. de Zweedse bouwvoorschriften. De electra heb ik weer zelf gedaan (hoewel dat eigenlijk ook niet mag).

Voor de renovatie:
De tussenfase
Het eindresultaatEn voor de volledigheid nog eens onze "grote" badkamer.

Verder is het hier al de hele week dooi. Dat wil niet zeggen, dat de sneeuw nu weg is, want er ligt nog wel behoorlijk wat. Maar ik denk, dat het aan het eind van de komende week wel weg zal zijn, behalve op de plaatsen waar grote hopen zijn gemaakt en op plaatsen waar geen zon komt. Het voorjaar komt eraan, je voelt dat de zon iedere dag meer kracht krijgt. Het echte voorjaar begint hier naar onze ervaringen van de afgelopen jaren in de 1e of 2e week van mei. Dan vindt er a.h.w. een explosie plaats en staat alles in 1 keer in bloei. Daarom gaan we voordat het hier echt begint over een paar weken eerst maar eens in Nederland kijken. Dat betekent, dat we dit jaar 3 keer voorjaar hebben: 1 x in Spanje, 1 x in Nederland en 1 keer in Zweden. Dat is pas luxe!

Dit is het wat mij betreft weer voor nu, dus hej då (tot ziens),

Jaap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten