Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 3 mei 2010

Alweer terug!!

Hallo allemaal,

Het heeft echt even geduurd dat jullie van ons wel en wee op de hoogte zijn gehouden, maar we waren er even niet. Ja, weer weggeweest. Dit keer ruim 2 weken naar Nederland om "eens te zien of alles nog is zoals het was" en of wij Nederland misschien toch zouden missen. Nee, Nederland is niet veranderd, altijd nog even druk, vol en jachtig. Niet dat we daar nu zoveel problemen mee hadden maar als je eenmaal aan het relaxte leven in Zweden gewend bent is het toch wel weer even omschakelen. En wat ons betreft: Ja, we hebben een goede keuze gemaakt! We hebben tijdens ons bezoek erg leuke dingen gedaan zoals het bezoeken van onze familie en vrienden, velen van jullie dus. Allemaal erg leuke bezoekjes waarvoor we graag iedereen willen bedanken. In het bijzonder willen we Tity en Dick en Immie en Tonnie voor het verschafte onderdak bedanken. Jongens het was geweldig!

Voordat we onze "Munkfors komt naar Groningen Tour" begonnen op 24 april, waren we eerst een weekje op de Veluwe geweest. We hadden een huisje in Voorthuizen gehuurd. Alles was daar prima voor elkaar. En het weer was natuurlijk tijdens ons hele verblijf subliem! Veel buiten geweest en eindelijk een aan het lezen van een aantal boeken toegekomen. Heerlijk lui. Ook hebben we wat gewinkeld en alvast wat boodschapjes verzameld die we mee wilden nemen.
Uiteindelijk was de auto, toen we weer naar Munkfors gingen, behoorlijk vol. Planten, haring, kaas, sandwichspread, slasaus etc.etc.

Het was weer heerlijk om thuis te komen, alhoewel het uitpakken van alles en het zoeken van een plekje voor alle meegebrachte zaken wel even drukte gaf. Het weer op de 1e dag van ons thuiszijn was niet best. Regen en 6 graden. Maar op de zondag al weer buiten gezeten met een lekker kopje koffie van de buurvrouw! Hier begint het voorjaar nu echt. Er ligt een zacht groene waas over de bomen aan de andere kant van de rivier en per dag zie je een nuance verschil. Wat ook echt opvallend is dat de dagen zo lengen. Het begint hier 's nachts al om 3 uur licht te worden. Om 4 uur is het klaarlichte dag. Ook 's avonds wordt het later donker dan in Nederland.Als het warmer wordt, komt ook het gras weer in de groei. Maar met de mooie sneeuwblazer zijn ook veel stenen van het gruspad op de grasmat gekomen, hetgeen weer slecht is voor de messen van de zitmaaier. En wat doen je dan in zo'n geval. Juist, je kruipt het grasveld over, op zoek naar stenen!


Zondagavond zijn we naar de majbrasan, het vuur dat het voorjaar verwelkomt, geweest. Het wordt hier altijd door, zeg maar, de buurtvereniging, georganiseerd. Het is niet echt smashing, maar wel leuk. Jammer alleen dat ze altijd zo vroeg beginnen, dan zie je de vlammen niet zo mooi. De worst met brood zijn erg goed, getuige de foto van deze jongemanDe Majbrasan in Munkfors is veel groter en gaat gepaard met vuurwerk. Dit is altijd op de 30e april, Valborgsmässoafton en daar is het wel op een later tijdstip. Wij hebben hier nog een beetje van gezien toen we Munkfors binnenreden op onze terugreis.

Maandagmogen moesten we vroeg op. De timmerlui zouden om 7 uur voor de deur staan, hetgeen ook echt het geval was. Er moesten 5 nieuwe ramen worden geplaatst. Op zich is dat niet heel veel werk voor de doorgewinterde timmerman. Maar het wordt wel even anders als de ramen 10 cm te groot zijn!!!! Wij hadden de maten van een man die al eens een offerte had gemaakt. Een expert dus, mag je aannemen. Wat een geluk dat je dan een houten huis hebt en geen stenen huis. Bij ons kun je tenminste zagen! Maar dat geeft weer een bende!!!! Je wil het niet weten. Maar dat is nog niet alles. Vensterbanken passen niet meer en hetzelftde geldt ook voor de rolhorren. Extra kosten weer en dan hebben we het nog niet gehad over de extra arbeidsuren. Jammer, maar we krijgen nu wel veel licht in huis, hetgeen weer een voordeel is. Johan Cruijff zei het al toch?
Er zijn nu 3 stuks geplaatst en woensdagkomen de 2 in de keuken. Benieuwd hoe dat met de tegels gaat! We zien wel. En we zullen erover schrijven en omlijsten met een fotootje.

Nu gaan we eerst verder met het aftimmeren van de reeds geplaatste ramen, dus tot gauw maar weer!

Groetjes Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten