Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 7 mei 2011

Italië (2)

Zaterdag 23 april

Vannacht heeft het geregend, maar toen we aan het ontbijt toe waren was het weer vrijwel droog.
Ook hier was het ontbijt weer uitgebreid, terwijl in de reisgidsen te lezen is, dat het vaak erg karig is. Misschien wordt het naar het zuiden anders. We zien het! Na het uitchecken gaan we op pad. De afstand in kilometers is niet ver, maar we besluiten om over binnenwegen te rijden. Dat lukte maar gedeeltelijk, want Saskia (van de TomTom) stuurt ons toch de snelweg op. Hier grijpen we even in, want wie is de baas tenslotte. Het eerste stuk is niet echt mooi. Niet het echte Toscane. Dat komt later. Mooie vergezichten en bochtige weggetjes! Af en toe eens even gestopt. Ook in Poppiano, daar is een kasteel dat nu verbouwd is tot wijngoed. Een idyllisch plekje.Daarna even een restaurantje gezocht in Greve in Chianti waar we heerlijke pizza hebben gegeten en na een gesprekje met enkele Noren aan de tafel naast ons weer verder. We hoeven niet ver meer. In het hotel aangekomen, worden we blij verrast met de ambiance. En je gelooft het niet, op de kamer openslaande deuren naar het zwembad! Het water was 38 graden en erg lekker.
Later nog even een afzakkertje in de bar genomen en de gratis wi-fi benut. En toen was het weer bedtijd.

Zondag 24 april, 1e paasdag. - Florence


We worden wakker met regen. Vandaag staat Florence op het programma. Als we na het weer uitstekende ontbijt het hotel verlaten, is het al weer droog, dus het zit ons weer mee. Ook met het vinden van een parkeerplek in de stad. Daar hadden we aanvankelijk een hard hoofd in, maar dat was snel geregeld, en nog gratis ook omdat het zondag is! Dat gratis parkeren, wordt later gecompenseerd door de cappuccino die we bestellen. De duurste tot nu toe: € 11,-- voor 2 kopjes (zonder koekje) De goedkoopste cappuccino hadden we gisteren € 2,40 voor 2 koppen!
De stad Florence is erg mooi, veel te zien en heel, heel veel toeristen. Je kunt zogezegd over de koppen lopen.

In verband met Pasen zijn er in de stad verschillende processies te zien:

Er zijn veel prachtige, vooral het plein met de Dom , Piazza di Duomo, is erg indrukwekkend.Maar er is veel meer te zien. Het is werkelijk onmogelijk alles in een dag te bekijken, zeker als je niet goed kunt doorstappen zoals Truus momenteel. Daarom maar weer terug naar de auto. We zijn van plan om nog even in San Gimignano, ook wel het "Manhattan van de Middeleeuwen" genoemd. Het is een vestingstad boven op een heuvel en staat op de Unesco werelgoedlijst. Maar na een rit van zo'n 65 km blijkt dat een deceptie. Het is er zo béééérendruk, en een gekrioel van auto's in de slag om een parkeerplek, dat we besluiten terug te gaan. Onderweg wat eten lukt niet erg, daarom besluiten we in het hotel te eten. Het eten was voortreffelijk en de sfeer goed. Daarna terug naar de kamer, waar Truus haar dagboek bijwerkt (dat ik nu als basis voor deze tekst gebruik).
Voor nu is het even genoeg. In de volgende "Italië"aflevering, bezoeken we Siena en zakken we af naar het zuiden.

Hejdå, Jaap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten