Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 3 juli 2011

Even bijpraten.....

Hej hej,

Ja, even bijpraten. Want door het Midsommargebeuren is de het normale "Keek op de week" wat ondergesneeuwd.
Vorige week hadden we logés uit Winsum. Het waren Alex, Jaspers vriend al sinds de HAVO, en zijn vriendin Monique. Zij waren op doorreis naar noordelijker streken en bleven van dinsdagmiddag tot donderdagmorgen bij ons. Wat was het gezellig. Even lekker bijgekletst. Op de woensdag was het tijd voor een uitstapje. We gingen naar Sunne en aten dagensrätt in het altijd sfeervolle en typisch Zweedse "Länsmansgården".
Het is iedere keer weer leuk om daar te zijn. Ook onze gasten genoten van de hele entourage. Daarna hebben we de molen in Stöpafors, die vol in bedrijf was, bekeken. In dit dorpje was ook een loppis, je weet wel, een rommelmarkt. Hier moest natuurlijk even gekeken worden. Zowel Monique als ik vonden iets van onze gading, dus missie weer geslaagd! Ook gingen we naar "Tossebergs Klätten", de hoogste "berg"van de omgeving.Van daaruit heb je een prachtig uitzicht over het land en het Fryken (een heel groot langgerekt meer). Toen nog even in Sunne wat boodschappen gedaan en voldaan naar huis teruggekeerd. Na nog een fijne avond en een gezellig ontbijt zwaaiden we onze gasten uit.
De vrijdag was het dus Midsommarafton waarover jullie het nodige hebben gelezen. Dank voor de leuke reacties over de vieringen in Denemarken en Duitsland!
Op zondag was het weer "Koortime" want we waren gevraagd om te komen zingen bij een openlucht kerkdienst en tevens doopdienst. Het weer was prachtig, zoals het bijna onophoudelijk is vanaf dat ik uit het ziekenhuis gekomen ben. Al met al was het leuk en gezellig. Na afloop natuurlijk koffie en kaneelbullar, maar ook boterhammen met ham en gebakken ei. Zoiets krijg je volgens mij niet in Nederland na een kerkdienst.

Op donderdagavond was het opnieuw "Koortime", maar dan op een heel ander manier. En wel ... een High Tea. Maar hier in Zweden zijn het over het algemeen koffiedrinkers. Dus High Coffee. Ik had de koorleden uitgenodigd voor de gezelligheid, maar ook als dank voor de warmte die ik van hen heb ontvangen. Zowel woensdag als donderdag overdag, stonden in het teken van de voorbereiding. Taarten maken en scones bakken, maar ook sandwiches bereiden, hetgeen hier even te bekijken is:


Het weer was stralend, maar Jaap heeft wel de buienradar in de gaten gehouden. Er was nl. kans op een bui. Maar om 18.00 uur kwam iedereen. We waren met 11 personen. Jaap had de tuin heel gezellig gemaakt met zitjes en een buffettafel, gemaakt van een grote plaat op schragen. Doordat deze tafel zo groot was, lijkt het op de foto dat er niet zo heel veel op stond.

Maar ik kan jullie verzekeren, dat ieder goed heeft gegeten en dat toch niet alles op is gegaan. Maar wat was het een gezellige avond.


Veel gelachen en ook nog gezongen! Om 22.00 zat ieder nog heel lekker. Dat is wel on-Zweeds. Want meestal is een bezoekje wel na zo'n 2,5 uur afgelopen. Maar nu dus niet, en als het niet ineens was begonnen te stortregenen, had het zeker nog wel een uurtje kunnen duren. Nadat alles snel naar binnen was gebracht, ging ieder zeer voldaan weer naar huis, en Jaap en ik genoten die avond thuis nog na tot in de kleine uurtjes.
Vrijdag gingen we nog op bezoek bij de buurman. Hij was onlangs 75 geworden en wij werden onthaald met smörgåstårta en als dessert aarbeien/slagroomtaart. Maar goed dat we na het ontbijt niets meer hadden gehad. Ook de rest van de dag waren onze magen goed voldaan.
Gisteren een rustige dag gehad. En vandaag weer bezoek! Je ziet wel:Never a dull moment!

Tot dan!
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten