Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 15 augustus 2011

Een leuke week!

Een week geleden schreef ik al dat we gasten uit Groningen kregen. Gistermorgen hebben we ze na een goed gevulde week weer uitgezwaaid, om 7.15 uur! Dat was voor ons alle vier wel even wennen, want iedere dag was het wel 0.30 uur voor we ons bed opzochten. We hadden het dagritme een beetje verlegd. Maar onze dagen waren gezellig vol.
Vorige week maandag scheen hier de zon toen Hans en Jannie aankwamen, maar ze hadden in zuid Zweden wel gezien dat het ook anders kon. Veel regen daar. Deze dag hebben we verder thuis doorgebracht en gezellig bijgekletst.
Dinsdag hebben we wat door de omgeving getoerd en hebben onze gasten kennisgemaakt met het fenomeen Sommarcafé. In dit geval een dorpshuis met een kleine expositie van handwerk en met (slechte) koffie. Waarschijnlijk weinig klandizie gehad zodat de koffie langer stond dan eigenlijk goed was. Maar weer een ervaring opgedaan. Vanwege tijdgebrek om zelf te koken zijn we naar onze nieuwe aanwinst op horecagebied gegaan. In Munkfors is onlangs Restaurant-Pub "The Corner" geopend. Hier hebben we lekker gegeten en... gezellig gezeten. Het restaurant is in Nederlandse handen maar de kok is Zweedse. En je kunt er naast de Zweedse kost ook Vlaamse frieten, een kroket, frikandel of loempia bestellen. Na het eten gingen Jaap en Hans naar Hagfors, naar het speedwaystadion. Ik heb begrepen dat ze daar een spannende match hebben gezien.


De thuisploeg stond aanvankelijk achter, maar in de laatste heat kwamen ze op gelijke hoogte. Dit naar tevredenheid van de supporters hier uit de omgeving.

Jannie en ik waren onderwijl in Ransäter bij een concert voor orgel en piano. Uitgevoerd door mijn pianolerares Ragnhild. Oh, wat kan zij spelen! Ik mag wel 120 jaar worden, om dat niveau te halen, en dan nog.....

Woensdag regende het en wij besloten naar Karlstad te gaan. Daar kun je overdekt nog wel wat uit de voeten.
Na de koffie (met wat lekkers) bleek het droog te zijn en we besloten nadat we een paar winkels hadden bekeken, dat we wel een boottocht konden maken. Deze boot vaart als openbaar vervoer uitsluitend in de zomermaanden. 28 augustus voor het laatst.

Dit was wel even leuk om te doen, alhoewel het wel wat warmer had mogen zijn. Bij het eindpunt zijn we teruggelopen naar het centrum en dat was een behoorlijke tippel. Maar met mijn metgezel, de kruk, in de hand, kon ook ik deze wandeling goed volbrengen. Daarna was het heel lekker uitrusten en opwarmen bij een lekkere Italiaanse maaltijd in een gezellig restaurantje.
's Avonds thuis hebben we gezellig Triominos gespeeld, maar wel vrij fanatiek hoor.
Donderdag zijn we weer wat op stap geweest. Richting Sunne, o.a. naar Mårbacka, het geboortehuis van Selma Lagerlöff, de schrijfster van o.a. Nils Holgersson en veel bekende romans.


Het weer was weer mooi en we hebben ook buiten op een terras lekker kunnen lunchen. Ook hebben we via allerlei binnendoor weggetjes van de natuur kunnen genieten. Van de natuur genoten we ook in de avond net voor en tijdens het invallen van de schemering. We gingen op elandenjacht! En we hadden geluk. We hebben 2 elanden gespot. Ze stonden weliswaar wel vrij ver weg, maar toch. Ook zat er nog een jonge vos midden op de weg toen wij er aan kwamen. Met nog 3 reeën konden we terugzien op een geslaagde missie!

Vrijdag zijn Hans en Jannie alleen op pad geweest en hebben Jaap en ik lekker zitten puzzelen in de zon en de BBQ voor de avond voorbereid. Dat smaakte ons allen 's avonds opperbest.
Ook daarna nog weer Triominos gespeeld. Er waren mensen die revanche wilden, vandaar.

Zaterdag wat zaken van huishoudelijke aard gedaan door de dames, terwijl de heren zich met het grasmaaien bezighielden. Hans op de zitmaaier natuurlijk. Ondanks het feit dat hij dit leuk vond, was hij toch wel blij met het fijne balkon bij hun appartement.


In de middag kozen we voor het spelen van nog een potje Triominos in de tuin, in plaats van de antiekbeurs in Ransäter te bezoeken.
In de avond hebben we heerlijk op het terras van een restaurant in Lysvik gezeten en genoten van de maaltijd. De zon scheen heerlijk warm en het uitzicht over het Fryken (groot meer) was top! Mooier konden we on het niet wensen.
Ook afgelopen week was het weer hier vergeleken met Nederland werkelijk mooi. Vandaag is dat echter niet het geval. Het heeft al bakken geregend. Dit melden we maar even omdat er anders misschien lezers zijn die echt een beetje jaloers op ons worden :-D

Groetjes,
Truus

1 opmerking: