Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 24 november 2013

Winterwonderland!!

Hejsan,


Waar het vorige week nog 12 graden in de plus was, is het nu volop winter.

 Afgelopen nacht was het -11.2! Het is hier ook mooi wit, rijp en een piezeltje sneeuw. De rivier is al weer aan het dicht-vriezen, dus de rayon-hoofden kunnen weer bijeengeroepen worden☺.
Ons weekend heeft dan ook volop in het teken gestaan van Advent en Kerst.
Zaterdagmorgen zijn we even gaan kijken, wat er op de veiling onder de hamer zou komen. Nou wat ons betreft mochten een aantal Tomtes (kerstkabouters) letterlijk onder de hamer komen! En er waren er duize-lingwekkend veel van deze beeldjes. Daarenboven nog veel meer troep waar we niet om verlegen waren.

 Dan maar even naar de kerstmarkt in Ransäter. Niet zozeer om de aangeboden waar (dat is ieder jaar hetzelfde. Zelfs de plaats waar men staat, is hetzelfde), maar om mensen te treffen. Het was wel even gezellig, maar niet bepaald spectaculair.


 Veel leuker was de kerstmarkt bij de Dömle Herrgård, waar we vanmiddag waren. De Herrgård op zich is al erg mooi. En helemaal mooi is het dat je er dit weekend heerlijk kon genieten van het koffie- en theebuffet, hetgeen we ook hebben gedaan. De entourage is ook echt prachtig, kijk zelf maar!Ook het kerkkoor van Nedre Ullerud zette hun beste beentje voor op het balkon. Het klonk prachtig!


Al met al was het genieten vandaag. De natuur was prachtig, de zon scheen schitterend en de rit naar Dömle via allemaal binnendoorweggetjes was ook erg mooi. Helaas was er geen wild te zien. Te koud zeker!
De afgelopen week is ook week voorbij gevlogen! Dit werd mede veroorzaakt door grote drukte!
Begin deze week bezoek uit Nederland. Jaap zijn advies bij een eventuele aankoop van een huis werd gevraagd. Ook bezichtiging van het huis in kwestie. Hoe het gaat aflopen is nog niet bekend.
Ik had boven mijn normale “buitenshuisbezigheden” ook nog 2x een kooroptreden. Het was weer leuk om te doen. Komende tijd wordt het weer wat rustiger, maar we zien wel of er nog iets uit de hoge hoed getoverd wordt.

Ook waren Jaap en ik nog een dag in Karlstad, waar we bij Ikea een nieuwe koelkast hebben gekocht. Ze hadden een prima actie die ons goed paste. Wat ons ook paste was het Julbord (kerstbuffet) bij hetzelfde warenhuis :-) Het werd die dag voor het eerst geserveerd en het was uitstekend. En dat voor 99 SEK per persoon!
Ook kregen we nog eters op zaterdag. Helaas moeten er op het laatste moment 2 van de vier afhaken 
wegens ziekte. Maar samen met Anki en Bosse een genoeglijke avond gehad.


Nu nog even terug naar vorige zondag. Schildercursus. Ik heb mijn grenzen verlegd en heb voor het eerst van mijn leven me op de moderne kunst geworpen. Helemaal uit het hoofd realiseerde ik dit kleurige doek (wel enigszins geïnspireerd door Corneille). Ik vind het resultaat erg vrolijk en kleurrijk. Ja toch?


En dan nog even een feitje! Gisteren was het precies 4 jaar geleden dat we emigreerden.


 Aan de ene kant is de tijd voorbij gevlogen. Aan de andere kant hebben we hier zo onze draai gevonden, dat het lijkt of het altijd zo is geweest. En dat is natuurlijk een goed teken of niet dan!

Dat is het weer voor deze keer. Graag tot dan!

Groetjes van ons,
Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten