Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

donderdag 8 mei 2014

Vakantieverslag - deel 6 (Moritzburg & Pillnitz)Maandag 28 april

Vanmorgen worden we wakker van regen op het dak, maar al gauw wordt het droog. Eerst maar eens boodschappen doen. We nemen er de tijd voor. Als alles in de caravan op zijn plaats staat, gaan we in de auto naar Moritzburg. Wij zagen in een folder een prachtig plaatje van Schloss Moritzburg maar de werkelijkheid is nog prachtiger! Ook het weer is helemaal opgeknapt. Droog en afwisselend zonnig en 20 tot 22 geraden.


Uitzicht op het Fasanenschlöschen
We wandelen rond en ontmoeten een Nederlands paar dat net zo geniet als wij. We drinken samen koffie op het prachtige slotterras en wisselen wat vakantiebelevenissen uit. Dan scheiden onze wegen zich weer en wij gaan de slottuin rond.
En we kijken uit naar de Sneeuwklokjesboom die in bloei staat. En ja, inderdaad heel mooi!


We gaan weer naar de auto en rijden naar het Fasanenschlösschen wat vlak bij het grote slot ligt. Dit is een klein Koningsslot dat speciaal werd gebouwd om het grote kasteel van (gebraden) fazanten te voorzien. Het valt ons een klein beetje tegen maar het komt misschien omdat de luiken gesloten zijn. Het gaat pas 1 mei open. Wel erg leuk is het vuurtorentje aan het meer! Het is enige vuurtoren Saksen, wat niet verwonderlijk is :)


Als we alles gezien hebben rijden we nog naar Meissen (waar het beroemde porselein vandaan komt) om te kijken of we daar nog een dagje of dagdeel aan moeten besteden. Nou dat wordt een hele dag, dat is zeker. Als we na een rit van zo'n 45 km weer op de camping zijn, gaan we lekker grillen! Heerlijk smaakt het na een intensieve en heerlijke dag!

Dinsdag 29 april

Met stralend weer ontwaken we. We zijn van plan om naar Schloss Pillnitz te gaan, hemelsbreed 1 km van de camping. Maar 3,5 km met de veerpont over de Elbe. We parkeren de auto bij de veerpont en gaan als voetgangers de pont op. Altijd romantisch.
Het slot ziet er mooi uit van de Elbe-zijde, maar later zien we nog veel meer pracht en praal. De gebouwen zijn mooi, maar nog niet van binnen te zien, opening is 1 mei. De tuinen zijn wel te bezichtigen. Dit is de moeite waard. Vier uur hebben we gelopen (met af en toe een bankje) en 4 uur lang hebben we gezegd: "Wat is dit schitterend". Bomen, in allerlei soorten, die er al honderden jaren staan, afgewisseld met mooie perken, sculpturen en gebouwen. Alles was PRACHTIG!Aan de andere oever genieten we nog even van een biertje met een Bockwurst en dan gaan we naar de camping languit in de zon. Later genieten we van een deze keer zelfbereid maal: Asperges en aardbeien toe!

Groetjes,

Truus en Jaap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten