Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 27 juli 2014

Zomerwarmte, BBQ's en Nils!

Zomerwarmte hebben we nog steeds volop. Steeds temperaturen boven de 30 graden. Het hogedrukgebied zit stevig in het zadel, want zelfs na een flinke onweersbui, 2x deze week, gaat het gewoon weer verder met zomeren!
Dit weer nodigt uit voor BBQ's. Daar hebben we 2x van genoten deze week. Woensdag bij Jan en Ria een heel gezellige avond gehad met lekker eten en goed gezelschap. En gisteren hadden wij goed gezelschap hier. Immie en Tonny kwamen hier eten. En ook nu weer smaakte het prima! Na het eten zijn Immie, Tonny en ik even wezen zwemmen in de rivier bij Hästskoholmen (in het dorp). Jaap ontfermde zich over de vuile vaat en dergelijke. Tijdens het zwemmen regende het even, maar thuisgekomen konden we weer lekker op het terras genieten van het toetje en de koffie!

Verder was het ook weer een drukke week met bezoekjes. Echt hoogseizoen hoor!
Maandag waren het Erik, Angélique, Mirjam en Inge en niet te vergeten Thor, de hond.
Dinsdagmiddag kwamen Henk en Ina gezellig langs op de koffie.
Woensdagmorgen kwamen Ann-Christin en Alice uit Sunne. Eerst koffie met taart en nadien lunchen met een baguette. Toen waren we klaar voor vertrek. Een loppisronde bij 32 graden!
We hebben alle drie zaken gevonden die ons blij maakten, en tevreden maar verhit, kwamen we om half vijf weer thuis aan. Snel douchen en dan naar de BBQ (zie boven :-))
Vrijdag naar Karlstad geweest, maar eerst nog bij Daan en Liesbeth lekker koffie gedronken.

Donderdagavond zijn we met Jan en Nel naar Nils Holgersson geweest. Een theatervoorstelling naar het door Selma Lagerlöf geschreven gelijknamige boek. De uitvoering van het stuk vindt plaats in de "Berättarladan" (de vertellersschuur), een grote, tot theater omgebouwde, schuur! Prachtig! 


Voor aanvang van de voorstelling bekeken we nog een expositie van de kleding die tijdens voorgaande uitvoeringen gedragen werden. Het Västanatheater voert al bijna 20 jaar spektakelstukken op die gebaseerd zijn op beroemde boeken of toneelstukken. Wat een prachtige ontwerpen en wat mooi gemaakt. Alles was ook smaakvol uitgestald.


Daarna de voorstelling zelf. We hadden gehoord dat het prachtig moest zijn. Maar wat we zagen overtrof onze verwachtingen. Het verhaal kenden we wel, maar om het op deze wijze te zien....meer dan geweldig! Wat een mooie muziek (Riverdance-achtig) en wat een mooie acteer- en dansprestaties. De hele theaterzaal werd voor de voorstelling gebruikt.


 De energie spatte er vanaf (maar ook het zweet, wij zaten op rij drie, maar op rij één kregen ze behoorlijk spetters)! De choreografie was buitengewoon mooi en je kon zien dat het dierengedrag van tevoren heel goed bestudeerd was. Samen met de acrobatische acts was deze voorstelling een beleving van allure! 


Foto: Håkan Larsson

Foto: Håkan Larsson

Foto: Håkan Larsson

Foto: Håkan Larsson

Foto: Håkan Larsson
In de pauze van 50 minuten werd er eten geserveerd, hetgeen we ons goed lieten smaken. De hele voorstelling, inclusief de pauze, duurde bijna 4 uur! Volgend jaar weer wat ons betreft!!

Vanmiddag gingen we naar Timen en Baukje. Eerst lekker koffie gedronken (met taart) en daarna samen naar het kleine staafkerkje in Ekshärad, waar een openlucht concert zou plaatsvinden. Gelukkig waren de temperaturen iets gedaald, en het was heel aangenaam in het zonnetje. Ook de sfeer was goed. Het moet gezegd worden: het niveau van vanmiddag is van een heel ander kaliber dan de voorstelling van Nils Holgersson. Maar gezellig was het wel.
Na afloop hebben we bij Timen en Baukje heerlijk gegeten. We waren pas na half elf thuis. Toen nog even het laatste van de blog geschreven. Dit om onze vaste lezers tegemoet te komen ;-)

Volgende week zal er in verband met andere bezigheden waarschijnlijk geen blog zijn. Het kan ook zijn dat er op een andere dag iets gepubliceerd wordt. We weten het nog niet :-)

Tot dan,
Groetjes,
Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten