Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 29 november 2014

Heerlijk.....................!

Deze week hebben we weer kunnen genieten van de zon! Het leek echt wel een nieuw natuurverschijnsel, na zoveel grauwe weken ;-)
En we kregen niet alleen zon, maar ook vorst en wat sneeuw. Dus dat maakt het buiten dubbel licht en helder. Heerlijk!


We konden er tijdens ons ritje naar Torsby ook erg van genieten. Onderweg zagen we ook nog een ree en een vos. Helaas zagen we geen eland, daar had ik een beetje op gehoopt.
Na ons bezoek aan de kapper even geluncht en toen door naar Rottneros om een vriendin een bezoekje te brengen. Daar koffie gedronken en genieten van de door ons meegebrachte bananensoezen! Daarna nog even in haar winkeltje geneusd en een mooi wollen schaap voor onze aanstaande kleindochter gekocht.


Ook heerlijk was het afgelopen zondag. Onze jubileumdag.......want precies 5 jaar daarvoor emigreerden we! Ook dat was op een zondag en het weer was ongeveer even slecht als deze zondag.


Maar wat gaat de tijd dan toch ongelofelijk snel hè?

's Morgens eerst met Rita naar een kerstmarktje in Torsberg (bij Sunne). Daar was het heel gezellig druk, en er waren leuke dingen te koop. Maar dat heb ik niet gedaan, want we hebben heel veel kerstspullen. Wel 2 kleine kransjes van vers groen gekocht, waarvan er nu eentje op de voordeur hangt.

's Middags samen met Holger en Rita naar Ekshärad gereden en daar heerlijk gegeten bij “Ayasofya” een restaurant met een Turkse eigenaar.

Daarna was het tijd om naar Råda te rijden voor een voorstelling van het “Västanå Teater”
De voorstelling heette: “Smeed het ijzer als het heet is”, maar dan in het Zweeds natuurlijk:-)
Drie personen maakten de voorstelling, 1 muzikante en 2 acteurs. Maar wat die met z'n drietjes neerzetten, was gewoon geweldig! Het was muisstil in de zaal en iedereen zat geboeid te kijken en te luisteren. Met verschillende maskers, werden verschillende types uitgebeeld en dit deden ze zo goed, dat je ook werkelijk hele andere personen zag, ook al was de kleding verder hetzelfde! Grote klasse!


Het voorportaal is ook helemaal weer schoongemaakt en ingericht voor de winter tijd. Met schapenvachten op de bankjes, lichtjes en alles in het rood en wit. Ik geniet er altijd erg van als de boel weer omgetoverd is voor een nieuw jaargetijde.
Ook in huis de boel al in kerstsfeer gebracht. Voor het eerst kerstgordijnen in huis! In de keuken. Dat kon nu omdat de wanden nu effen wit geworden zijn. Ik kan nu vaker een ander sfeertje creëren door simpel de gordijnen en het tafelkleedje te wisselen. Leuk toch?Gisteren hebben we ook de kerstversiering van de zolder (in de schuur) gehaald. Dat doen we altijd met de elektrische takel. Ik sta dan beneden en Jaap boven. Er moesten ook nog zaken naar boven getakeld. Alles ging vlot totdat.............er een doos vol advents trappetjes naar beneden moest. Jaap had de doos vastgebonden en ik riep van beneden dat het niet goed zou gaan. Nu vind Jaap dat ik wel vaker paniek schop, waar het niet nodig is, dus hij drukt die doos over de rand! En.........met een enorme smak kwam de doos op de grond. Wel fijn dat Jaap steeds zei dat ik aan de kant moest als er weer iets naar beneden kwam. Schade: 3 kapotte adventstrappetjes :-). Gelukkig hebben we er daar behoorlijk veel van!
Maar het huis is nu helemaal in de kerstsfeer. Er staat nog geen kerstboom, dat doen we met 2 weekjes.
De vroege aanloop naar kerst is hier heel gewoon, want met de eerste advent (a.s. zondag) begint het toeleven naar kerst. Dat is in Nederland wel anders door het sinterklaasfeest. Wij willen dan ook graag iedereen een geweldig Sinterklaas toewensen. Wij krijgen pakjes van de Kerstman!


 Groetjes,

Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten