Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

woensdag 17 december 2014

Leuk.......!!

Sinds vorige week zondag hebben we vele leuke dingen gedaan en beleefd.

Maar laat ik met het minst leuke beginnen.
Zoals ik als vermeldde in de vorige blog was 7 december de dag van het muziekschoolconcert. Op zich heel leuk hoor maar de spanning die het voor mij met zich mee bracht, was minder plezierig.
Ik stond als nummer 13 op het programma. Fijn getal ook! Maar er viel er eentje tussenuit en daarom ging het vierhandige (2 van mij en 2 van mijn lerares) kerstlied naar nummer 12 en wel naar wens. Later moest ik nog eens aan de bak en toen had ik een volledige blackout :-( Helemaal zwart in mijn hoofd. Maar na 3 verkeerde inzetten had ik de draad weer te pakken en ging het goed. Het was wel even peentjes zweten en of ik volgend jaar weer mee doe, is nog de grote vraag! In ieder geval was ik toch wel blij dat ik het wel gedaan had.

De dag erna, maandag was het Julbord van het  SPF (Zweeds Gepensioneerden Verbond) in de Hembygdsgård van Ransäter. In het Wärdshus verzamelden zich zo'n 120 mensen om te genieten van een heerlijke maaltijd. Bij binnenkomst eerst glögg ( glühwein) met pepperkakor. 


Daarna tijd voor muziek en Lucia (Kinderen van groot tot heel klein zongen hun hoogste Lucia-lied). 

 Zelfs nog een prijs in de loterij gewonnen.....

En de avond werd verder nog opgevrolijkt door een groepje muzikanten uit de omgeving met veel bekende volks- en kerstmuziek.En toen het eten. De gerechten waren traditioneel, maar heel lekker klaargemaakt. Daarna nog een dessertbuffet wat ook niet te versmaden was. Superleuke avond!
Woendagavond was in Ransäter de Lucia uitvoering in de Geijerskolan in Ransäter. Altijd heel leuk. Ik had er wel graag heen gewild, maar was uiteindelijk te moe, want we waren naar Karlstad geweest en hadden nogal wat gesjouwd. Maar de kerstcadeautjes zijn nu gehaald, en dat ik ook weer leuk!Donderdagavond was het alweer tijd voor een uitstapje.  Direct na de koorrepetitie Jaap opgehaald en samen met Lasse en Birgitta naar Råda, naar het Julturné van Wermlands Opera. Een paar leden van het Wermlands Opera gezelschap, trekt zo voor Kerst door Värmland om voorstellingen te geven. Wij zijn de laatste 2 jaren hier ook al heen geweest en dat vonden we zo leuk dat we ook nu kaarten bestelden. En inderdaad, ook nu was het weer een succes. Een prachtig programma met veel muziek van zeer begaafde muzikanten en een zanger en zangeres. Nu was het weer een heel ander soort voorstelling als voorgaande jaren. Maar dat maakt het verrassend en extra leuk!

Bekijk het filmpje hieronder als wilt horen hoe het klonk:
                                                                               

In dichte (natte) sneeuw keerden we voldaan huiswaarts :-)


De kerstboom is ook weer in huis! Vrijdag hebben we die opgetuigd. We hebben dit jaar een boom uit eigen tuin. Buiten leek hij niet groot, maar binnen is het een behoorlijk forse, maar mooie boom!
Maar wat heb je er altijd een troep van. Het hele huis op de kop! Maar als dan alles weer opgeruimd is ziet het er weer erg leuk uit!

Dan weer uitkijken naar de volgende leuke momenten. Nou die kwamen. Zondag was Jaap jarig en we begonnen de dag met een uitstapje samen met onze buurtjes. Naar de “Wintermarkt”in Uddeholm. Daar staat een herrgård die bewoond wordt door een Nederlands echtpaar. De eigenaresse, een beeldend kunstenaar, organiseerde voor het 2e jaar de markt, samen met een aantal vriendinnen.

Nu was er een levende kerststal, rondritten met paard en wagen, kraampjes, exposities, koormuziek en muziek op een klavecimbel. Ook werden er oliebollen gebakken, die goed smaakten. Het was erg leuk en de weergoden werkten mee, want het was wat vorstig en alles was mooi bedekt met rijp.
Daarna naar huis om te genieten van koffie, smörgåstårta en gewone taart na. Vervelend hè?
''s Avonds hadden we weer smörgåstårta en gewone taart die we met 9 personen op probeerden te eten. Dat is niet gelukt, want het was teveel!  Gezellig was het wel!


Sinds gisteren ben ik in het bezit gekomen van een nieuw fornuis. Ik was al een jaar op zoek naar iets anders. Maar een nieuwe kopen wilde ik niet. Mijn “oude” fornuis was nog lang niet af, maar ik was flauw van die ronde platen. Ik wilde graag keramisch.
Nu kwam ik op Blocket (Marktplaats) zaterdag een vrij nieuw fornuis tegen. Gelijk gebeld en zonder het gezien te hebben gekocht. Het is zo dat 70 cm brede fornuizen haast niet aangeboden worden. Maandag hebben we het fornuis opgehaald (130km hier vandaan) en het is als nieuw! Zo'n beetje naast het huis waar we waren, was een restaurant aan de E18 waar we geluncht hebben. Heel fantastisch en ook heel leuk van inrichting. Daar schort het hier nog wel een aan :-)
Superleuk dus! Gisteren er voor het eerst op gekookt en de oven gebruikt. Volledig goedgekeurd!!

Als je dit leest moet je toch toegeven dat we een leuk leven hebben. Wij vinden in ieder geval van wel!

Tot de volgende keer,

Groetjes van Truus en Jaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten