Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

dinsdag 16 februari 2016

In één woord heerlijk!


Wat is het heerlijk nu, en al een paar dagen trouwens. De zon schijnt volop en het vriest een paar graden. We hebben net genoten van een zonnebad! Lekker even languit in de ligstoelen die we in de garage hadden gezet. Vol in de zon en uit de wind (er is trouwens helemaal geen wind) liggen soezen. Daarna is Jaap even gaan wandelen met het fototoestel als metgezel :-)


 


 


Zo meteen is het voor mij weer tijd om een nog even een echt bad te nemen in het zwembad wel te verstaan. En ook dat is voortreffelijk. Watertemperaturen rond 29 graden!

Vanmorgen waren we voor ons doen vroeg uit de veren. Ik moest zingen met het koor in Forshaga bij het ontbijtcafé. Eerst altijd goed inzingen en oefeningen doen. De zaal was goed bezet en nadat ieder genoten had van een ontbijtje met koffie was de beurt aan ons. We waren maar met 7, terwijl we normaal met 12 zijn. Maar ja, wat ziekte en andere verplichtingen. Ons repertoire vandaag bestond uit liefdesliedjes. Dit n.a.v. Valentijnsdag (Alla Hjärtans Dag) afgelopen zondag.
Het lukte ons met z'n zevenen prima om 2 stemmig en in canon te zingen. Al met al erg leuk!
Volgende week dinsdag zingen we hetzelfde programma in Munkfors en het zou leuk zijn als we dan op volledige sterkte zijn. En het ontbijt in Munkfors is altijd prima!

Over Valentijnsdag gesproken. Wij hadden een perfecte dag! Niet dat Jaap en ik elkaar in de watten hebben gelegd, wij zijn (bijna) altijd lief voor elkaar :-)
Nee, we kregen gasten. De Pakistaanse familie waar wij ook al een uitgebreid hebben mogen tafelen en een meisje uit Eritrea dat hier volledig zonder familie is. Ze kenden elkaar alleen maar van zien en de beide vrouwen hadden mij beiden gezegd dat ze het leuk zouden vinden om met elkaar in contact te komen. Nou dat was wel te regelen dus. Nou het was zo super gezellig en zo leuk om te zien dat alles zo fijn paste. Werkelijk een Valentijnsdag! Ook de kleine meid genoot erg.
Samen met de geslaagde maaltijd die op tafel kwam en de taart die Samina had gebakken, was het echt een heerlijke dag.
Verder hebben we de afgelopen weken ook verschillende malen bezoek gehad en ook daar genoten wij weer van.

Wat even iets minder heerlijk was, was mijn bezoek aan de orthopeed. Na bijna vier maanden had ik een afspraak. De verwachtingen van mijn kant waren niet erg hoog gespannen, maar ergens was er toch wel de hoop dat er iets positiefs te melden zou zijn. Nou....nee dus. De situatie zoals die nu is zal blijven bestaan. Niets aan te verhelpen. Jammer.

De laatste 2 weken is het 's morgens iedere keer een verrassing als je de slaapkamergordijnen opent. De ene keer is het groen, de andere keer is het wit. De ene keer is de rivier dichtgevroren, de andere keer zie je water. Kortom, wisselende decors. Op dit moment is het zo mooi, met ijsschotsen en halfbevroren donkere delen. Een plaatje!!
 

We zijn zondag voor een week nog samen met Lasse en Birgitta naar een voorstelling geweest in Råda. Nadat we hier eerst even soep gegeten hadden gingen we op pad. Wat een leuke komische muziekvoorstelling was het. Het was een one-man show, gepresenteerd door Johan Östling, een Värmlands acteur met een heel goede stem. Veel was in het Värmlandsdialect en wel in een hoog tempo. Maar zo zachtjes aan zijn we heel wat gewend en konden we het goed volgen. Ook dit was een heerlijke avond.

Als je het naar de zin hebt vliegt de tijd, zo wordt gezegd. Nou de tijd vliegt hier, dus wij hebben het zéér naar onze zin!

Groetjes,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten