Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 19 juni 2016

Voorjaarsvakantie 2010 - deel 3


Hallo allemaal,
Het is al weer een poosje geleden sinds onze laatste blog. We hebben het enorm druk gehad en ook nog 2 weken op een camping zonder telefoon- en internetbereik gestaan. Onze laatste blog ging over onze voorjaarsvakantie in april-mei en we waren gebleven in Duitsland. We willen jullie de rest toch niet onthouden en daarom gaan we nu verder in het verleden. Het heden komt later weer als verleden aan de orde☺.

Jaap

Maandag 25 april
Vandaag gaan we naar Koblenz. En dat blijkt een goede keuze. Het is een prachtige stad met een mooie Altstadt. Overal mooie pleinen, mooie beelden, en prachtige gevels. Ook mooie winkels, en niet van dertien in een dozijn. We lopen ook naar het Deutsches Dreieck, daar waar Rijn en Moezel bij elkaar komen. 
Deutsches Eck
Bij het water is het wel heel erg koud en we gaan de stad weer in. Eerst nog even een stukje oude stad en daarna naar het nieuwe centrum. Daar doen we een boodschapje en dan gaan we weer terug naar de Altstadt, waar we een hapje eten. Het was heerlijk en voor een habbekrats! Buiten gekomen merken we dat het nog kouder is geworden en het begint een beetje te dreigen in de lucht. Tot dan hebben we het steeds droog gehad.

We besluiten nog naar het ¨Kurfürstlige Slott¨ te gaan. Nog een mooi stukje lopen, maar we nemen het toch maar even mee.
Het is een imposant slot. Heel groot en prachtig onderhouden. We zijn dan niet ver meer verwijderd van de parkeergarage en dat vinden we niet erg. We hebben veel gezien, veel genoten en veel gelopen. Als we bij de caravan komen begint het te regenen en te hagelen tot een mooi stukje in de nacht. Wij hebben geboft dus!Dinsdag 26 april

Over vandaag is niet veel te vertellen. Het is hondenweer! We hebben een binnendag, maar vermaken ons goed. In de middag doen we nog even wat boodschappen in Nassau.

Woensdag 27 april
Gistermiddag namen we het besluit om vandaag te vertrekken. In een ijzige kou maken we ons klaar voor vertrek. Gelukkig hadden we gisteravond de voortent  al weggehaald, want langer buiten zijn als strikt noodzakelijk wil je niet bij deze temperaturen en gure wind. Tegen 10.00 uur rijden we. We zijn nog geen 15 minuten onderweg en... 
het gaat sneeuwen. En niet een klein beetje. In plaats van voorjaars-vakantie lijkt het nu op wintersport! Enige tijd later komen er ook nog fikse hagelbuien en zelfs onweer! Niet echt geschikt om met zomerbanden te rijden, op bochtige wegen met forse hellingspercentages tot wel 16%!. We hadden expres voor de route via de Bundesstrassen gekozen, want de omstandigheden op de Autobahn zijn in deze situaties ook niet ideaal. Dat hoorden we ook op de radio. Veel files en ongelukken en zelfs afsluiting van een deel door de gladheid. Maar na een goede rit van 350 km komen we aan in Werlte in het Emsland op camping ¨Hümmlinger Land¨. Eigenlijk voor de camping, want de slagboom was dicht en de receptie gesloten. Het telefoonnummer dat staat aangegeven biedt geen soelaas. Antwoordapparaat! Maar met behulp van een vaste campinggast wordt er iemand op een ander nummer gebeld. Binnen no time is een plek geregeld. Alleraardigst. Het is ook een mooie camping met prachtig sanitair en WiFi. Ook met een TV ontvangst op de plaats, dus geen gedoe met de schotel!
In plaats van vroeg naar bed, wordt het laat, want het zat nog zo gezellig!


Donderdag 28 april

Na het ontbijt gaat Jaap de voortent opzetten. Ik verschoon de bedden en doe andere huishoudelijke zaken. Als dat geregeld is maken wij ons klaar om naar Cloppenburg te gaan. Het is dan nog vrij bewolkt, maar dan komt de zon en gedurende ons bezoek is het vriendelijk weer. Cloppenburg is wel een gezellig stadje met veel horeca en leuke winkels. Als we alles bekeken hebben gaan we een klein Aziatisch restaurantje binnen (slechts 4 tafeltjes). Wij nemen een soepje vooraf en dat  alleen is al een hele maaltijd. Dan komen de versgewokte hoofdgerechten..... wat een porties! We eten nog niet de helft op en vragen of we de rest mee mogen nemen. Dat is geen probleem. Voor morgen staat het menu dan al vast :-)
Op weg naar de camping nog even wat boodschapjes doen en genieten van een lekkere avond met een paar spelletjes Yahtzee en wat TV.

Vrijdag 29 april

De dag begint zonnig met een harde koude wind. Ook de nacht was koud. Maar al gauw begint het weer te regenen. En de vooruitzichten zijn niet goed. Maar als het even iets droger wordt gaan we naar Quakenbrück een aardig stadje en zelfs een Hanzestad! Het weer is echt slecht. Maar we laten ons niet kisten. Wel gaan we koffie drinken in een Konditorei. We komen in een ruimte waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en wanen ons in de jaren 50. De mevrouw die bedient was in die jaren vast ¨ein hüpsches Mädchen¨, haha. Als we de rest van het stadje gezien hebben gaan we weer naar de camping. Met het kacheltje aan is het er lekker. Na eerst een wijntje, genieten we van onze aziatische maaltijd met een biertje. Prima!
Zaterdag 30 april


Het weer wordt wat beter gelukkig. We dubben wat we gaan doen. Dan biedt Google toch uitkomst.. Toets ¨bezienswaardigheden in Emsland¨ in en dan rolt er  wel wat uit. In dit geval het stadje Fürstenau. Na een ritje van rond de 45 km komen we er aan. We parkeren op de hoek van de Schwedenstrasse (!). Lotsbeschikking of toeval? 

Aan de stadspoort is te zien dat het hier om een oud stadje gaat. We lopen door de winkelstraat en dat ziet er een beetje saai uit, want hier gaan, of zijn, alle winkels dicht op zaterdagmiddag. We drinken even ergens koffie, met iets erbij :-) en zien dat er kermis is. Nu zijn we geen kermisklanten dus we focussen ons op het slot dat opdoemt. Wat prachtig! En wat een prachtig park ook. We wandelen hier rond en genieten. 

Dan nog even een rondje om de kerk. Een heel mooie oude kerk, helaas gesloten. Bij de kerk staat een superleuke meiboom, met ontelbaar veel meters lint eraan. Een fotogeniek object, vind ik.


Bij vertrek nog even snel wat boodschapjes gedaan, want op zondag zijn in Duitsland de supermarkten gesloten. Daarna gaan we naar Haselünne. Ondertussen is de temperatuur gestegen en het is een stuk aangenamer geworden. We waren al vaker hier geweest, dus zoveel nieuws is er niet te zien. Wat we wel doen is heerlijk eten. Asperges, boterzacht en erg lekker. Via een omweg gaan we naar de auto en vertrekken richting camping. Een mooie dag wordt afgesloten met een lekker lange avond.


Dit is voorlopig onze laatste dag in Duitsland. Morgen vertrekken we richting Wehe-Den Hoorn.

Daarover weer meer in onze volgende blog.

Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten