Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 8 augustus 2016

Voldaan.....en genoten!

Wat hebben we de afgelopen week genoten van onze Alde. Ze is nu 17 maanden en wordt al een hele meid. Samen met paps en mams was ze een kleine week hier. Het is zo leuk om te zien hoeveel ze in nog geen 2 maand heeft bijgeleerd.
Ze is al echt 2-talig want ze begrijpt alles in het Zweeds en bijna alles in het Nederlands. Zo knap vind ik dat! 
Ook hebben we haar laten kennismaken met het Nederlandse culinaire hoogtepunt: de kroket!! En daar heeft ze ook van genoten!
   Zondag waren Jasper en Malin naar een theatervoorstelling van het Västana Teater en Jaap en ik pasten op. We hadden een super middag en avond. Naar de speeltuin, in het badje buiten, lekker eten en naar bed brengen.En weer hebben we genoten! 

Ook gingen we naar het Vådsjön waar Alde heeft genoten van het spelen met zand en water.Maar ook van het bezoek aan de Nöjesfabriken in Karlstad genoot Alde heel erg. Glijbaan, ballenbak, een fietsparcours en zitten in de ufo.Daarna eten met z'n allen bij de Griek. Ook dat was genieten, zowel voor ons als voor Alde.


Toen was het weer tijd om afscheid te nemen, maar we gaan in september nog weer naar Sundsvall, en dan zien we elkaar weer en gaan dan opnieuw van Alde, Jasper en Malin genieten!

Voldaan zijn we over het feit dat we heel ver zijn gekomen met het verven van de buitenkant van het huis. Het was er tot dan mooi weer voor en wel gezellig om samen te doen.

Voldaan ben ik ook over de maandloppis in Sunnemo, waar ik een tafel huurde. Zondag 1 augustus was de laatste dag en afgelopen maandag konden we de resterende spullen ophalen. Dinsdag kwam de afrekening binnen. En.....het bedrag van vorig jaar is net niet overtroffen, maar het scheelde niet veel. Maar 60 kronen minder. Het nettobedrag wat overgemaakt is ligt net een paar kronen onder de 3000!(een ruime  €300!) Perfect dus, en wat meer ruimte in de kasten:-). Alhoewel er toch ook nog wel wat aankopen zijn gedaan haha.

Ook waren er minder leuke dingen. Op één dag kregen we 2 overlijdensberichten. Van een vriend van Jaap (ons) in Nederland en van de aannemer die ons huis 7 jaar terug heeft verbouwd.
Beiden veel te jong! Dit is het 4e sterfgeval binnen 2 maanden in onze omgeving.
Dan besef je maar weer eens te meer dat je het ervan moet nemen en je zegeningen tellen.
En dat doen we echt.

De laatste tijd hebben we ook regelmatig genoten van bezoekjes die we hebben gehad en de bezoekjes die we hebben afgelegd, waarbij de spreiding van de komende en gaande mens wel beter is dan voorgaande jaren.

Binnenkort gaan we ook genieten van de leuke dingen die op stapel staan. Een aantal theaterbezoeken en nog een korte trip naar de westkust van Zweden.

Waar we heel voldaan over zijn is de oogst aan frambozen en bessen dit jaar. Gigantisch wat een oogst. We eten veel direct vers nu, maar ook heb ik al heel veel jam gemaakt.. Een 25 potten denk ik zo. Ook op taarten en cakes is het fruit heerlijk. Ook Alde heeft er van genoten er zich er aan tegoed gedaan :-)

Wel ben ik heel er erg kien op dat er geen besjes of kleine blaadjes o,i,d, in de afvoer van de gootsteen terecht komen. Deze afvoer was over een grote lengte verstopt en Jaap heeft 2 middagen in het keukenkastje gewoond (en niet voor de lol!). Het lijkt er op, dat het nu is verholpen met behulp van vloeibare ontstopper, azijn met soda en heet water en een hogedrukspuit en een speciale slang met een spuitkop. Dat was al voordat de kinderen kwamen, gelukkig. Maar voorzichtigheid is even geboden. Ook daarover zijn we dus weer voldaan!

Nog even iets over onze woonomgeving: Wij waren vandaag even naar Hagfors en het leek wel of we in Nederland waren: op de weg 1 op de 3 een Nederlandse auto en in de supermarkt waar we boodschappen deden hoorde je overal Nederlands. Niet dat we daar altijd van genieten, want Nederlanders in een buitenlandse supermarkt zijn soms nogal luidruchtig. 
Hopelijk komt voor al deze toeristen de zomer snel weer terug, want de laatste week laat dat wel te wensen over. Ook zij kunnen dan weer genieten en voldaan terugkeren naar Nederland.

Dit is het weer even voor nu. Wij hopen, dat jullie van deze blog hebben genoten en graag tot een volgende keer!

Truus en Jaap 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten