Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

dinsdag 9 juni 2009

Begin bij het begin!
Zoals beloofd zal ik proberen de belevenissen van de afgelopen tijd chronologisch weer te geven. Daarbij zal ik ook de dag van vandaag even beschrijven, anders kom ik nooit meer bij.
We schakelen even een kleine 4 weken terug. We hebben een verhuizer gekozen die alvast wat spullen mee kan nemen naar Zweden omdat ze toch in de buurt ( wat heet: 350 km hier vandaan) moeten zijn. Dat is natuurlijk geweldig. We hadden vrij veel spullen voor de nieuwe badkamer in Groningen gekocht. Was een stuk voordeliger.
Dit heeft de verhuizer de dag voordat Jaap en ik weggingen opgehaald. Zie boven.
Zaterdag de 16e zijn wij vertrokken. Een goede vlotte reis gehad en op een favoriet plekje (Ingeborrarps, Zuid Zweden) genoten van een heerlijk maal.
Altijd als we aankomen pakken we gelijk de boel uit en maken we gelijk een start met het "veroveren van het huis" zoals Henk en Elsbeth het noemen. En het klopt, want als een huis een hele tijd niet bewoond is geweest, mist het als het ware, zijn ziel (of is het haar ziel?)
De zondag stond dan voor Jaap ook in het teken van verovering. Hij heeft korte metten gemaakt met het overgrote deel van de veranda. Op de foto is te zien dat er spaanders vallen waar gehakt wordt. Het lijkt wel of we in een windhoos hebben gezeten.
's Avonds tot 22.30 bezig geweest om de boel te verslepen en op te ruimen. Daarna met spierpijn en algehele stijfheid in bed gedoken. (voor de frisheid wel even een douche). Die stijfheid blijft de komende weken een terukerend item. Dat benoem ik dan ook maar niet meer.De volgende dag om 7.00 uur. Start van de bouw. De timmerlieden zijn stipt op tijd. Later zal blijken dat ze dat iedere dag zijn!
Eerst wordt alles uitgezet, en als je het zo bekijkt lijkt het niet eens zo groot.
Op de foto zie je Hans (een Nederlander) en Lars-åke (een Zweed). Dat zijn de timmerlieden.


Maandag krijgen we ook gelijk bezoek van Henk en Elsbeth die op weg zijn naar hun eigen fijne stulp en bij ons een overnachting hebben "geboekt". Heel gezellig was het 's avonds en na een goede nachtrust en een ontbijt vielen ze met de neus in de boter, want de verhuizer kwam eraan met de spullen, waaronder ook een fiets van Elsbeth. Zij heeft dan ook haar beste beentje voorgezet met het uitladen alovrens ze de reis gingen voortzetten.


Ook van deze ontwikkelingen hebben we een fotootje van gemaakt!


1 opmerking:

  1. Hej,

    Ik lees nog steeds met veel plezier jullie weblog! En dat jullie het druk hebben weet ik al. En het wordt nog drukker als wij ook in het dorp zijn........maar voordat de zoete inval er weer aankomt.......(buiten ons dus) ga nu eens even gewoon samen genieten van al dat moois dat jullie hebben gerealiseerd en geen gasten her en der onderbrengen!!!!!!!!
    Hele dikke kus van Liesbeth en Daan

    BeantwoordenVerwijderen