Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

dinsdag 7 juli 2009

Vader Jacob en gulle gaven van Moeder AardeWat een titel deze keer hè? Maar het klopt. Want hier zie je Jaap die net een hele lekkere maaltijd heeft afgerekend in het prachtige dromerige stadje Kungsälv. Dit ligt 10 km van het vliegveld ( Göteborgs City Airport)waar Jaap vrijdag aankwam. Zo je ziet op de foto's is het echt beeldschoon. Er is ook een hele grote vesting die je kunt bekijken, maar dat hebben we niet gedaan. Daar was het te warm voor.


Hier zie je een stukje scherenkust. Een heel bijzonder stuk natuur.

We willen daar toch nog gauw eens even voor langere tijd heen.
Maar straks hebben we alle tijd??!! Je ziet de aarde geeft mooie natuur en plekjes waar het
echt genieten is.
De loodgieter
De duinen van Munkfors en de graafmachine en machinist die dit alles aanrichten (natuurlijk op verzoek).
Maandagmorgen, net voordat Jaap weer weggebracht moest worden, kwam de graafmachine op een hele grote oplegger. Het geheel bleek niet onder de bomen te kunnen, dus er werden wat takken afgezaagd. Toen kon men de draai niet krijgen, dus maar bedacht dat het ding om het huis heen moest. Daarvoor moest de tuinverlichting worden weggetrokken. Het wordt eerst minder voor het beter wordt, nietwaar? Jaap kreeg hier niet veel van mee, want hij was heel erg druk met de grasmachine, waar het weekend enige problemen mee waren. Het gevolg daarvan was dat Jaap het halve weekend onder de grasmachine heeft gelegen. We hadden het ons wel even anders voorgesteld. Uiteindelijk heeft het nog geen positief resultaat opgeleverd. Dan maar 3,5 week geen gras maaien. Want over 3,5 week is Jaap echt vutter!
Maar even terug naar het graven. Dit is nodig voor de aardwarmte. Ik heb er al even over geschreven. Het is wel een vinding hoor!
Dit is dus weer iets wat de aarde ons geeft! En nog meer...
Want zie de groentetuin nu toch eens. De radijs is klaar, de veldsla kan geplukt of gesneden, de bietjes en courgettes de wortelen en uien (geel en rood) doen hun gloeiende best, de preien zijn nog heel pierig, maar dat komt vast wel. De boontjes baren mij grote zorg. Er is iets, of iemand???, die steeds, als er een stukje van de bonenplant op komt, er de tanden in zet en het afknabbelt. We gaan het wel zien of er wel of geen boontjes komen. Anders maar uit de vriezer, want vers zijn ze niet te koop.
Verder zijn mijn eerste Zweedse aardbeien klaar. 2 stuks tot nu, maar er komt meer. Ook de aalbessen kleuren nu rood.
Dus je ziet, Moder Jord (zoals Moeder Aarde in Zweden heet), levert een hoop goede zaken.
Dit was weer een hoop nieuws van het Zweedse front.
Tot gauw!
Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten