Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

vrijdag 7 augustus 2009

Verrassing en veel nieuws!

Hoi allemaal vanuit een prachtig zonnig Munkfors.


Wat is het genieten deze week van alle dingen om ons heen. Het weer is geweldig, de mensen zijn geweldig en er gebeurt heel veel leuks.Wat wil je nog meer!

De aankomst van Jaap was een groot succes. s'Morgens vroeg had ik al ca. 40 balonnen opgeblazen en een mooi (Zweeds) welkomstbord gemaakt, dus alles zag er feestelijk uit. Taart was ook geregeld.
Op de vrijdag had ik hulptroepen gekregen van Jan en Daan om laminaat te leggen en om kasten in elkaar te zetten. Met name de badkamerkasten hadden og al wat voeten in de aarde, maar alles is perfect gelukt. Het was wel waar dat het woord IKEA even vermeden moest worden. Er werd gesproken over bijv. het warenhuis met de I, of de blauw-gele winkel.

Maar uiteindelijk was het resultaat prima en kon de slaapkamer worden ingericht, hetgeen ik zaterdagmorgen heb gedaan met wat hulp van buurman Lennart. Het bed moest van boven naar beneden.
Dus toen Jaap 's avonds om 20.45 uur de oprit op kwam was de slaapkamer en de badkamer gebruiksklaar. Hij was erg verrast bij de aanblik.Wij werden de volgende dag, zondag, erg verrast. Ik werd wakker van een auto. ik dacht, "is het hier en wat voor dag is het eigenlijk? Nee het kan geen bouwvakker zijn want het is zondag". Hoofd net weer op het kussen en een enorm gebons op de deur! Ik dacht, verdorie wat is dat nu weer!! :-( zo heel vroeg.
Maar de deur open gedaan, en wie waren er? Jasper, Willemien en Jenta met de ontbijtservice.
WAT EEN VERRASSING!!! Ik was volledig van de kaart. Wat leuk en lekker, want ze brachten warme broodjes, fruit, sap en nog veel meer lekkers mee.
Ze bleven tot na de koffie en moesten toen al weer weg, want de reis terug was weer zo'n 5 uur, en ze moesten nog bij vrienden in Rättvik aan.
De rest van de zondag was ook om in te lijsten: Jasper en Willemien waren nog maar net weg toen er opnieuw bezoek kwam. Jan en Tiny Poortman kwamen spontaan langs. Koffie bij ons gedronken en alles bekeken. Toen moesten we afscheid nemen want onze volgende afspraak stond al weer te wachten. Op stap met de buren Lennart en Laila. We zouden samen uit eten omdat Lennart de 14e juli zijn 65e had bereikt. Het eten ( aan het water) was erg geslaagd en de rit door het mooie Värmland ook.

Maandag geklust en in de middag kwamen Mieke en Joop uit Winsum. Erg gezellig.
We hebben onzettend veel gedaan samen. Joop heeft Jaap heel erg geholpen met het dak van de veranda. Zit er inmiddels op en is MOOI geworden! Mieke is ook niet voor een kleintje vervaard en heeft mij erg geholpen met het in elkaar zettten van de garderobekasten en het inrichten van de inloopkast. Verder ook veel hand- en span. diensten verricht. Maar we hebben ook samen even lekker in Sunne gewinkeld. De mannen vonden dat we het goed volhielden, maar ze hadden ons niet echt gemist, want waren zelf veel te leuk bezig!

Verder met dit mooie weer natuurlijk nog even de BBQ uit het vet gehaald en het ons even goed laten smaken.
Gistermiddag naar Rottneros Park geweest. Een prachtig park met beelden en schitterend aangelegde tuinen. Als je ziet hoeveel bloemen daar bloeien. Prachtig.
Hier een plaatje van het huis in het park.

Daarna in Torsby bij de Griek gegeten. Zo was onze dag weer gevuld. De dagen gaan trouwens erg snel voorbij. Mieke vindt dat de dagen hier eens zo snel gaan als normaal, dat is toch niet normaal?
Hé allemaal, dit was weer een heel lang bericht en de voldgende keer komen we met een foto-rondleiding van het huis!
Doeg, Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten