Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 13 september 2009

Bezoek aan Frägsta

Op dit moment zit ik achter de computer bij Jasper en Willemien in Frägsta, de prachtige Helsingegård in de buurt van Hudiksvall. We hebben even de hectiek van de verbouwing achter ons gelaten omdat ik de nieuwe woonplaats van Jasper en Willemien nog niet had gezien. Wel had ik daar natuurlijk al veel van gehoord en foto's van gezien. En omdat wij eind volgende week (helaas) weer teruggaan naar Nederland moest het er dit weekend maar eens van komen ondanks de enorme hoeveelheid werk die er nog in Munkfors gedaan moet worden. Maar daar komen we in een volgende bericht nog wel op terug.
Wij zijn dus donderdagmiddag vertrokken met onze caravan en kwamen 's avonds in het donker aan op de camping in Hudiksvall.

Vrijdagmiddag zijn we naar Jasper en Willemien gegaan nadat wij 's morgens enkele prachtige (voormalige) vissersdorpjes aan de kust hadden bezocht.

Frägsta is een Zweedse hereboerderij in Hälsingeland waar Jasper en Willemien een deel van hebben gehuurd. Hier een paar indrukken:

Het huis van Jasper en Willemien. Dit deel van de herrgård dateert uit de 18e eeuw. Het huis is binnenin onlangs helemaal gerenoveerd. Hier heeft Truus al eens over geschreven.

Hier enkele foto's van het deel van de herrgård dat zondags voor het publiek is geopend en waar dan ook een zondagscafé is waar door de eigenaresse van Frägsta koffie, thee en heerlijk eigen gebakken gebak wordt verkocht.


Vanmorgen hebben Truus en Willemien een cursus gedaan in het binden van kransen van vlas,

terwijl Jasper en ik een vlasmolen hebben bekeken,
. een wandeling hebben gemaakt en hebben toegekeken bij het binden met een kopje koffie met gebak.

Morgenochtend vertrekken we weer naar Munkfors waar nog wat werk op ons wacht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten