Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 30 november 2009

Geëmigreerd!!!


Zaterdag 21 november: E-day oftewel Emigratiedag voor ons. Na ruim een jaar van voorbereidingen was het dan zover: Wij vertrekken naar Zweden!! En om precies 7:00 uur stond de verhuiswagen zoals afgesproken voor de deur.

De verhuisploeg was 4 man sterk en dus verliep het laden voorspoedig. Om 12:00 uur was alles geladen.En natuurlijk moet je zelf ook je steentje...oh nee, tafelblad... bijdragen!


En dan natuurlijk roerend afscheid van de buren...En dit is ons buurjongetje Stijn die bang was, dat wij nu al onze spulletjes kwijt waren...En toen was om 12:00 uur alles ingeladen en konden we vertrekken. Eerst nog even de geleende auto inleveren bij Hermen en Yvonne in Groningen en daar afscheid nemen. Daar werden we opgepikt door Henk en Elsbeth die hadden aangeboden om ons naar ons hotel in Weeze te brengen. Ook dat verliep perfect en na een gezamenlijk diner gingen zij weer richting Haren en wij naar onze kamer.

Zondagmorgen stond de taxi naar het vliegveld zoals afgesproken om 8:00 uur voor de deur. Dit was het begin van een een reisdag waar alles stipt op tijd zou gaan!!
De vlucht van Ryanair naar Gotenburg eindigde dus ook met een fanfare (gebruikelijk bij deze maatschappij wanneer een vliegtuig op tijd is en dat schijnt heel vaak te zijn!!).
Toen wij in Gotenburg van de vliegtuigtrap gingen "waaiden we bijna uit onze broek", want het was beestachtig slecht weer met veel regen en een harde wind.
Maar de bus naar het station in Gothenburg kwam gelukkig direct. Omdat wij reservetijd hadden ingebouwd, konden we nog 2 uurtjes op dit prachtige station met veel winkeltjes en restaurants doorbrengen.

Na deze pauze ging de reis verder naar het nog 300 km noordelijker gelegen Karlstad.
Hier werden we opgewacht door onze buren Lennart en Laila die ons naar Munkfors brachten. Hier was de oprit naar ons huis versierd met fakkelkaarsen en stond er in de hal van ons huis een bloemstukje met blauwe en gele ballonnen en was ons bed ook bedekt met ballonnen. Een hartelijk welkom dus!!
Hierna hebben wij nog bij Lennart en Laila gegeten en konden daarna na een lange maar geslaagde reis in ons bedje in Zweden duiken.Het spreekt natuurlijk vanzelf, dat wij iedereen hartelijk willen bedanken voor alle moeite die is gedaan om onze laatste week in Nederland en de reis naar Munkfors zo goed te laten verlopen!!
En ook voor alle telefoontjes en kaartjes die wij de afgelopen week hebben ontvangen onze hartelijke dank.

Inmiddels krijgen wij de zaak weer aardig op orde en is het grootste deel van de verhuisdozen inmiddels uitgepakt. Over de resultaten hiervan meer in het volgende bericht.

Groetjes,

Jaap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten