Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 7 december 2009

Kabels en snoeren en kerstsfeer

Kabels en snoeren: het zijn van die dingen waar ik een gloeiende hekel aan , want ze liggen altijd op plaatsen waar je ze niet wilt hebben of waar ze teveel in het zicht liggen. Maar helaas, je ontkomt er in deze tijd niet meer aan. Wij hadden vanuit Winsum een grote doos vol met kabels en stekkerdozen meegenomen. Eigenlijk dacht ik, dat wij er daarvan niet zoveel zouden gebruiken omdat wij in het nieuw gebouwde deel al behoorlijk wat stopcontacten hadden opgenomen. Maar nu alle apparatuur tevoorschijn is gekomen, blijkt dat we toch nog heel veel stekkerdozen en snoeren nodig hebben om alles aan het net en aan elkaar te koppelen. Ook voor de kerstversiering is natuurlijk veel nodig, want overal in huis hangt de kerstsfeer! En ook voor telefoon, tv, radio en computers met alle randapparatuur liggen er vele meters van allerlei soorten kabels, alhoewel er natuurlijk ook al heel veel draadloos gebeurt. Op het ogenblik is Jaap bezig om Zweedse TV via ADSL aan te sluiten, maar ik geloof, dat het niet veel uitmaakt of je nu Ziggo of Telia hebt, want volgens mij lukt het van geen kant en ligt de hele hal vol kabels.

Ik heb de kerstboom op de veranda vorige week bij -2 graden versierd, want we hebben een paar behoorlijk koude dagen gehad met -10,5 's nachts en -7 overdag. Het was werkelijk prachtig vriesweer met een helderblauwe lucht. Het uitzicht uit ons slaapkamerraam is dan ook geweldig.

De woonkamer is nu ook helemaal klaar. Hier dit jaar geen kerstboom. Ik vind het zo al mooi. Wel hebben we hier wel kerstverlichting voor het raam (het Zweedse trappetje) en op en naast deschouw en in de hoek die niet op de foto staat.Ook in de werkkamer, waar de foto van uw verslaggever is gemaakt, hebben we de trappetjes.
Ook van buitenaf gezien geeft dat een feeërieke sfeer. Als je hier in Zweden rondrijdt, zoals wij afgelopen vrijdag, we gingen naar Jasper en Willemien, dan zie je overal deze trappetjes staan. In scholen en bedrijven staan ze voor ieder raam. Leuk gezicht hoor, ook al denken heel veel Nederlanders dat het UIT is. Hier niet dus!!! Ja, we zijn dus naar Hälsingland geweest het weekend. Daar hebben we Sinterklaas gevierd en we hebben hier de 2 pakketten uitgepakt die we met ons afscheidsfeestje gekregen hadden. Hierop stond duidelijk dat het niet voor 5 dec. mocht worden geopend. Ook we hebben heerlijk "Hollands"gegourmet.
Jasper had zijn hier al reeds beroemde satésaus bij gemaakt. Mmm. Rest was ook uitstekend.
Op de foto boven zie je ons bij een traditionele julmarknad (kerstmarkt). Ook hier was het zo: dicht bij het vuur warmt men zich het best.


Hierna zijn we even naar het stationnetje van Delsbo geweest. Er was een tårtkalas (taartfeestje) ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de spoorwegclub, club van vrijwilligers die treinen als hobby hebben. Zoals Jaap bijvoorbeeld. Hij kreeg van iemand de tip om zich bij de spoorwegclub in Torsby aan te sluiten. Wie weet! De taart was overigens SUPER!!! Op de foto zie je de lege schoteltjes nog.


Hieronder nog 2 foto's van de kerstmarkt. De dametjes zongen heel leuk.
Bij het vuurtje was het wel erg lekker want het was erg koud. Niet in graden, maar erg kil.

Nu is het boven nul en donker, maar eind van de week zal het kouder worden. Maar duimen voor een witte kerst.

Vandaag heb ik de bollen die we gekregen hadden, in de tuin gezet. Buurman Stig vroeg zich af of dit nog wel kon. Ik weet het ook niet, maar de grond was nu weer zacht en het resultaat zullen we in het voorjaar kunnen aanschouwen. Maar dat duurt hier nog wel wat, zeker niet voor mei!

Nou, dit was weer een heel stuk. Een ander keertje weer verder.

Doeg, Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten