Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 16 november 2009

Genoten!!!!


Lieve allemaal,

Wat hebben we gisteren genoten!! Wat was er dan aan de hand ?? Het weer was toch erg slecht gisteren? Ja, dat klopt, maar gistermiddag hadden we een afscheidsfeestje in het café van onze vrienden Tity en Dick. Het was een ongedwongen samenzijn met familie, vrienden en buren en kennissen uit de regio. Regio Noord zullen we maar zeggen. Voor allen die verder in den lande wonen en tot de familie en vriendenkring van ons horen: Wij wilden niet dat jullie je verplicht zouden voelen het hele land af te reizen voor een kop koffie, taart, een hapje en een drankje. Alhoewel alles wel heel lekker was! :-) Voor julie geldt natuurlijk ook, dat jullie welkom zijn bij ons in Zweden. Inclusief bedje en eitje bij het ontbijt. Of, als je al een huis hebt in Munkfors en omstreken gewoon een hapje en drankje daar, maar dat zal best goed komen, toch?

Wat hebben we veel cadeaus gekregen. 2 grote verhuisdozen vol!! Maar die gaan met gemak mee hoor! Iedereen had zijn best gedaan om ons het Hollandse (lees Groningse en Drentse) gevoel mee te geven. Van spellen tot poffert (een soort busbrood/cake met krenten en rozijnen wat je eet met gesmolten boter en stroop of bruine suiker). Van bloembollen tot slokje en klokjes (dit is slokje in het Gronings en Drents). Ja, wij komen de winter wel warmpjes door. Maar we kregen ook mooie boeken over Groningen en Drenthe. Die kunnen we dan bekijken terwijl we luisteren naar een cd van Erwin de Vries (Grunniger Laidjes, of Groningse liedjes). Als dan de weemoed toeslaat hebben Jaap en ik allebei een handdoek (met foto's van Winsum erop) om onze tranen te drogen!!! Ja, we zijn op alles voorbereid, ha,ha! Ook kregen we nog een Hollands bonboekje. het was erg mooi verpakt (met strik) dus we konden niet ter plekke bekijken wat e.e.a. in hield. Maar dat hebben we later, toen iedereen (voldaan?) naar huis was, samen met Tity en Dick bekeken. Het boekje is een waarborg dat we ook het komende jaar, of daarna, niet zonder Hollandse produkten komen te zitten. We kregen zelfs 2 pakketten die pas op 5 december mogen worden geopend. Dat lijkt me een garantie voor een heerlijk avondje.

Deze opsomming is slechts een deel van alles wat er op de cadeautafel stond. Ontzetttend bedankt allemaal.


Maar het was ook niet allemaal even gemakkelijk voor Jaap en mij. We werden n.l. door onze viend Henk (ook verwoed Zwedofiel) onderworpen aan een inburgeringstest. Hij stelde ons vragen die we als nieuwbakken Värmlänningar (inwoners van de provincie Värmland) zouden moeten weten. Nou, we kwamen net met de hakken over de sloot met ons kennisniveau. Maar we beloven dat we onze kennis rap zullen bijspijkeren. (Straks tijd zat!) Maar ook de toespraak van Henk vonden we helemaal te gek evenals het gezang van een ieder die aanwezig was. Lang zullen ze leven in het Nederlands en in het Zweeds, ja, ja!

Echt waar, gisteravond hebben we nog lange tijd zitten nagenieten in onze, al behoorlijk lege woonkamer. Maar met wat waxinelichtjes erbij toont het nog wel wat hoor.


Maar nu zijn we dan aangekomen in de laatste week hier. De pannen kunnen al bijna ingepakt worden want we gaan woensdag, donderdag en vrijdag bij deze en gene eten. Hardstikke fijn!
Ja echt, we zijn werkelijk geroerd door alle lieve reacties van alle mensen om ons heen. Daarvoor allemaal ontzettend bedankt!!!


Nu ga ik gauw weer aan de slag. Binnenkort zal ik het recept van de marsepeintaart wel even op de weblog zetten!


Liefs Truus. (volgende keer is Jaap weer eens aan de beurt om te schrijven ;-) )Geen opmerkingen:

Een reactie posten