Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

dinsdag 29 december 2009

Jul ofwel Kerst

Hej allemaal,

Wij hopen dat jullie allemaal een fijne Kerst hebben gehad. Ik heb begrepen dat juist met deze dagen de sneeuw weer verdwenen was. Nou hier niet. In de tijd dat we in Stockholm waren heeft het hier niet gesneewd, maar vanaf 1e kerstdag heeft het veel gesneeuwd. We hebben nu zo'n 40 cm. Maar we vinden het nog steeds prachtig. Vandaag is het ook stralend weer met zon, blauwe hemel, en de minimum temp. vannacht was -21,4. Daar hou je het hoofd wel koel bij! ;-)
Maar even terug naar Kerstmis 2009. Wij kwamen na een fikse tocht op de avond van de 23e terug in Munkfors. We hebben echt mazzel gehad op de terugreis, want ongeveer 5 minuten nadat we gepasseerd waren, is er een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen en een personenwagen. Dit was tussen Karlskoga en Kristinehamn. Het zou anders wel een latertje geworden zijn! De 24e hebben we nog even de laatste boodschappen gedaan. Hier geen rijen voor de kassa, ondanks het feit dat de winkels om 2 uur sloten. Kerstavond is hier feitelijk de belangrijkste kerstdag. Want 1e kerstdag waren de supermarkten gewoon open. In mijn ogen belachelijk! Op de 2e kerstdag begint hier overigens de uitverkoop.Toch wel even iets anders dan de Meubelboulevard.
Maar even terug naar de 24e. Met z'n vieren hebben we verder de dag rustig verbracht en lekker gegeten. 's Avonds kwamen Daan en Lies om de feestvreugde te verhogen. Erg gezellig was het. De beide kerstdagen hebben we rustig doorgebracht. Op de 1e kerstdag hebben we nog even een rondtoertje met de auto gemaakt om Ineke en Jan-Pieter een indruk te geven van onze woonomgeving. Maar als je nu denkt dat we ergens een kopje koffie konden scoren, dan heb je het mis! Alles gesloten. Hier is het in de restaurants juist voor de Kerst erg druk. Feitelijk al vanaf eind november. Je kunt hier dan overal Julbord eten. Julbord is eigenlijk een buffet met allerlei traditionele (kerst)lekkernijen.
Thuisgekomen na een mooie tocht, maar zonder koffie, hebben we ons boven in onze TV-kamer geïnstalleerd met een romantische dvd, natuurlijk onder het genot van.....! Later een lekker etentje (maar zonder al te veel werk, want dit levert kerststress op en daar zit je niet om verlegen toch?). Ook de 2e dag hebben we zo ongeveer op dezelfde wijze verbracht. Wel heeft het toen de hele dag gesneeuwd, dus geen weer voor een tochtje. Wel nog even boodschapjes gedaan, want Ineke wilde wat Zweedse zaken meenemen naar huis. Ondertussen was het wel spannend hoe het zou verlopen met hun terugreis op de 27e. Dit omdat de sneeuw nog steeds viel en de zondag voor kerst het vliegveld gesloten was i.v.m. de sneeuw. Jaap was onze weerman. Hij hield steeds de laatste prognoses in de gaten. Onze gasten zijn na een korte nacht en een snel ontbijtje 's morgens om 5.45 uur vertrokken. Wij zijn toen nog maar lekker weer onder het dons gekropen. Later op de morgen kregen we bezoek van Immie en Tonnie die ook gezellig hier geluncht hebben. Verder alles rustig gedaan. Nadat ik gisteren de boel weer een beetje huishoudelijk had bestierd, en weer brood gebakken, kwamen Erik en Angelique met de kinderen op bezoek. Ook heel leuk en gezellig. Jullie begrijpen dus wel dat van verveling geen sprake is. Als het eventjes rustig is, schrijven we onze weblog of brei ik beenwarmers! Lekker warm. Dus je ziet dat het ons goed gaat. Nu maar weer op naar oudejaarsavond!


Wij wensen jullie allen een spetterend 2010!!!!

Liefs Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten