Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

dinsdag 29 december 2009

Stockholm

Hoi lieve lezers,

Jullie hebben weer meer dan een week moeten wachten op nieuwe berichtgeving van ons. Dit was niet omdat er niets te melden viel. Integendeel! We zijn een paar dagen naar Stockholm geweest. Toch ook voor ons niet naast de deur. Zo'n 380 kilometer. Maar als je de afstand zegt op de manier zoals de Zweden dit vaak aangeven klinkt het behoorlijk minder. Want in Zweden gebruikt men nog vaak het woord "mil", dus mijlen. Maar pas op: een Zweedse mijl is niet zoals meestal 1,6 km maar 10 km. Naar Stockholm is het dus 38 mil en dat klinkt helemaal niet zo erg ver.
Maar goed, Stockholm dus. Wij hadden daar een hotel geboekt en daar afgesproken met onze vrienden Ineke en Jan-Pieter. Zij kwamen vliegen vanaf Eindhoven. Wij hebben met z'n vieren heel wat afgelopen en de stad op die manier bekeken. Ook hebben we nog een boottour gemaakt. En natuurlijk hebben wij 's avonds heerlijk gegeten in uitstekende restaurants. Kijk zelf maar hoe mooi Stockholm is. Deze foto's zijn een greep uit een hele reeks foto's die we gemaakt hebben in de stad.Maar Stock-holm heeft ook heel veel leuke musea om te bezoeken. Omdat onze tijd natuurlijk nogal beperkt was waren we van plan om ons te beperken tot het Vasa-museum met het beroemde Vasa oorlogsschip. Maar helaas..., het museum was juist van 23 t/m 25 december gesloten. Daarom hebben wij onze plannen gewijzigd en een bezoekje gebracht aan het oudste openluchtmuseum van Europa: Skansen Hiervan dus ook maar een paar mooie winterfoto's.

Woensdagmiddag zijn wij weer teruggereden naar Munkfors. Wat wij eigenlijk helemaal niet meer gewend zijn overkwam ons nu: Door de kerstdrukte was het verkeer enorm druk in Stockholm en hadden we meer dan een uur nodig om de stad uit te komen. Ook buiten de stad was het ongewoon druk en was het opletten, ook door de sneeuw die er op de weg lag. Maar veilig wel thuis konden wij beginnen aan de kerst, waarover Truus nu een stukje aan het schrijven is.

Groetjes en tot de volgende keer,

Jaap


.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten