Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 1 februari 2010

Auktion en aankopen!

Hallo lieve lezer!

Weer maandag. Het gaat zo snel met de tijd. Maar het lijkt er haast op dat maandag onze publicatiedag is. Nu in ieder geval wel.

Na een aantal dagen flink aan het klussen te zijn geweest. De douche is nu helemaal kaal, op een stukje vloer na. Dat gaat er vandaag uit. En er komt misschien vandaag ook nog wel een nieuwe vloer in. In Värmland (onze provincie, zeg maar) hebben ze de uitdrukking:"Det ordnar sig!" Dat wordt ook in dialect uitgesproken, en het betekent zoveel als: Het komt wel klaar (een keer), dus maak je niet druk. Wat dat betreft is de sfeer hier soms wel mediterraans te noemen. Wat vandaag niet is komt morgen wel.

Het weer is op dit moment alles behalve mediterraans. Het was gisteren overdag -19/-20.

Vannacht heeft het weer gesneeuwd. Er ligt nu zo'n 55cm. Het verschil met Nederland is dat hier alles steeds blijft liggen. Er komt alleen maar bij. We hebben (Jaap heeft :-) ) paden gemaakt naar de schuur en zo, die doen denken aan loopgraven.


Maar nu terug naar de titel van het verhaal. Gisteren zijn we naar Sunne geweest, naar een auktion, dat is een veiling waar heel veel zaken van eigenaar veranderen. Wat kun je er kopen? Het aanbod is heel wisselend. Kunst (vrijwel altijd met kleine k) kitsch (regelmatig van het ergste soort, in mijn ogen, maar hier vindt het gretig aftrek) huisraad, gereedschap, meubels, antiek, soms sieraden, maar ook boeken.

Daar hebben we wat van gekocht (2 bananendozen vol!) We hebben er ter illustratie even een foto bijgedaan. Ongeveer een meter kookboeken een halve meter tuinboeken, maar ook heel veel romans. Van Isabel Allende tot Henning Mankell, om maar eens wat te noemen. Heel erg leuk. Dus thuis gekomen, hebben we de hele boekenkast(wand) moeten herzien. Gelijk alles op alfabet gezet en natuurlijk op categorie en taal. We kunnen ons zo aanmelden als vrijwilliger bij de bieb ;-). Weet je wat we voor al deze boeken betaald hebben? 40 kronen, dwz 4 euro. Daar kan De Slegte niet tegenop.
Verder nog een doos gekocht voor 2 euro. Daar zat een leuke raamhanger in, serviesgoed (hiervan gaat een deel gelijk weer weg, maar vooor die prijs kan dat ook) een een spiksplinter nieuwe thermoskan! Ook hebben we nog een grote sleutelkast (grenen) gescoord. Want met al die bijgebouwen en hangsloten, heb je veel sleutelkastruimte nodig.
Daar is sinds vorige week ook nog een sleutel bijgekomen. Van de (nieuwe) aanhangwagen! Die hebben we overgekocht van buurman Stig. Hij had geen trekhaak meer onder de auto die hij afgelopen voorjaar heeft gekocht. Dat moest nog altijd een keer. Maar gezien de kosten van deze aanschaf en de leeftijd van Stig had hij daar niet echt veel trek in. Dus!
Wij hadden wel een aanhangertje, nog van mijn vader geweest en bijna net zo oud als ik (jeugdig dus :-)). Maar die moet hier nu gekeurd worden, en die krijgen we hoe dan ook niet goedgekeurd. En een aanhangwagen hier is toch wel heel prettig. We hebben hem afgelopen week al gebruikt om gipsplaten, hout e.d voor de douche te halen.

Dus jullie horen wel weer, hier is alles ok!

Ik meld me weer,

Tot gauw,
Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten