Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 21 maart 2010

Gisteren voorjaar, maar.......Hoi Hoi,

Gisteren was het voorjaar. Bij het opstaan was het op de veranda al 19 graden, en let wel, zonder verwarming. Alleen de zon. We hebben dan ook maar gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om daar te ontbijten. Wat heerlijk. Het beviel ons zo goed dat we naadloos op de koffie overgingen. Zo al loungend op de lazy saturday zeiden we tegen elkaar dat we toch wel ontzettende bofkonten zijn. Al gauw was het kwik opgelopen tot 27 graden, ja, echt waar! We werden er in onze pyama's weer rozig van. Een telefoontje van de aannemer maande ons tot actie. Hij kwam even langs om te zien wat het inzetten van de nieuwe ramen,die al besteld zijn, moest kosten. Hij vond het ook relaxed zitten en 2 uur later vertrok hij.
Echt een gevoel van voorjaar dus. Het pad naar de weg was aan het eind van de dag weer te zien en dat was in 3 maanden niet het geval geweest. Ik zei tegen Jaap dat het ongeveer het gevoel was dat je hebt als je na zware hoofdpijn weer lekker in je vel zit. Lekker schoon zeg maar. Begrijp je het nog?

Jaap, maar ook deze specht deden zich op deze voorjaarsochtend tegoed aan een ontbijtje!Dit beeld had ik vanmorgen bij het opstaan vanuit het keukenraam.


Maar vandaag. Vanmorgen met het openen van de gordijnen wisten we niet wat we zagen. Het sneeuwde gigantisch! Er lag al een mooie laag, maar er kwam nog veel meer bij in de uren daarna. Ik denk dat het nu in totaal 25 cm is. Het dooit ook wel weer weg, want de temperatuur is boven nul. Jaap is net nog zeer druk geweest met de schuiver en met de snöslunga (je weet wel, die helse machine) De laatste had er wel moeite mee, want het was zware ( zeg maar, Hollandse) sneeuw.
Ik wilde jullie de grilligheid van het weer niet onthouden, vandaar even dit tussendoortje.
Jaap is vandaag al bezig geweest met het selecteren van de vakantiefoto's, maar 1000 is wel een heleboel. Maar hij zal een selectie op de blog gaan zetten in de nabije toekomst.
Groetjes van ons beiden
Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten