Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 14 maart 2010

Er weer!

Foto is genomen bij het schitterende Alhambra!


Lieve lezers,
Weer terug op Zweedse bodem, zal ik jullie even in het heel kort vertellen hoe het was in Spanje.


Het was geweldig wat we allemaal hebben gezien. Wat een prachtige gebouwen en wat een mooie natuur( foto's en een kort verslag houden jullie nog even tegoed). Maar ook, wat een natuurgeweld. Want wat is er veel schade aangericht door overstromingen en landverschuivingen door de aanhoudende regen. De regen zorgt er ook voor dat er heel veel olijfgaarden en sinaasappelplantages niet toegankelijk zijn voor het materieel wat nodig is voor het oogsten. De boel verschimmeld dus aan de bomen. De sinaasappels en olijven zullen wel duur worden. Iedere dag stond het nieuws bol van de reportages met huilende dames en aangdane mannen die hun huis hadden zien vollopen of verzakken. Sneu! Van Spanjaarden hoorden we dat het in 3 maanden tijd bijna iedere dag wel geregend had. In dat licht hebben wij ongelofelijk geboft. We hebben maar 2 dagen echte regen gehad(en 2 hotels met enige wateroverlast, maar daar hadden wij weer niet echt last van). Verder was het in principe aan de frisse kant, behalve de 1e dag (26 gr.) en de laatste 3 dagen (rond de 20 gr).


We zijn wat sneeuw betreft ook maar net de dans ontsprongen, want in Jaen lag een paar dagen na ons bezoek zo'n 20 cm sneeuw!
Sneeuw is hier ook nog genoeg alhoewel het toch langzaam aan het wegdooien is, maar voor het zover is dat het allemaal weg is, gaan er nog wel een aantal weken voorbij. Na al dat gereis (in Spanje ca 3000 km afgelegd en onze vlieguren, was het ook weer heerlijk thuis te komen. En slapen in je eigen bed is ook weer een heerlijkheid, dat kan ik je wel vertellen.


Jaap is nu bezig de foto's een beetje te sorteren, wat op zich een leuke, maar ook een immense klus is.We hebben nl. zo'n 1000 foto's gemaakt. Daarbij ook nog uren videofilm. Kunnen we nog lang nagenieten.


Voor nu stop ik er even mee, maar we komen snel terug.
Liefs Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten