Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 12 april 2010

Nog eventjes....

Nog eventjes een berichtje van mij. Het is ondertussen echt voorjaar geworden en dat is goed te merken aan de natuur. Als op slag is alles er in 1 keer. De eerste bromvlieg. Vogelsoorten, die je de hele winter niet hebt gezien zijn er nu in grote getale. Ganzen vliegen laag over de rivier naar het noorden, al gakkent. De eerste bloempjes zijn boven de grond, dus het gaat nu hard. Het mooie weer, waarvan we al een aantal dagen genieten, nodigt gelijk uit tot werkzaamheden buitenshuis. Ook die werkzaamheden zijn er voldoende voorhanden. Vrijdag en zaterdag eerst eens begonnen om de schuur op te ruimen. Daar stonden nog veel spullen en een aantal dozen van de verhuizing met spullen die niet direct nodig waren. Maar de schuur stond wel propvol. Daarom zowel vrijdag als zaterdag een aanhangwagen vol spullen naar de 2e hands winkel gebracht. Zo kom je makkelijk en milieubewust van je spullen af. Dat gaf ruimte en een goed gevoel. Zondag na het ontbijt, ja, op de veranda, ook van allerlei buitenklusjes gedaan. We wisselden dit wel met regelmaat af met een pauze, zittend of liggend in de zon. Geweldig lekker. Vandaag was toch wel een beetje anders dan anders. Vanmorgen hebben Jaap en ik een crematieplechtigheid van een vriend bijgewoond via internet. Heel bijzonder en ontroerend. Het was alsof we er zelf bij waren. Mooi dat dat allemaal kan.
Nadat we eerst alles op ons hadden laten inwerken, zijn we naar buiten gegaan om de 2 bomen die bij de voordeur staan te knotten. Jaap op de ladder met de kettingzaag en de alligator en ik onder de boom om de takken weg te slepen. Best wel link, want de takken waren op zichzelf al zo groot als bomen. Bij dit soort werk merk je wel dat je spieren en een rug hebt, maar niet op de manier die je je wenst. Maar de voldoening is ook goud waard hoor. Terwijl wij van voldoening genieten, zijn de vogels helemaal van slag. We hebben deze winter een klein kapitaal aan vogelvoer in de boom gehangen, hetgeen door het vogelvolkje zeer op prijs werd gesteld. Maar nu de takken en de voederaccomodaties verdwenen zijn, tjilpen de vogels hard en zeer ongerust. Zouden ze denken: "Verdorie, moet ik het weer zelf doen". Ik weet het niet. Wel weet ik dat het erg fijn is dat alles weer " 's zomers" aan het worden is. Al met al zijn we ook al best wel bruin geworden volgens de buurvrouw.
Verder gaat alles zo zijn goede gangetje en ik kan me nu al weer verheugen op het ontbijtje morgenochtend op de veranda, met uitzicht op de rivier. Want het mooie weer zal nog aanhouden!

Tot dan weer,

Groetjes Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten