Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

vrijdag 21 mei 2010

Drukke bezigheden!

Hej hej,
Daar heb je ze weer, zul je wel denken. Weer druk! Ja, inderdaad. Het was weer een drukke, maar leuke week. Donderdag, Hemelvaartsdag kwamen Jasper en Willemien samen met Jenta, de hond. Ze waren er al mooi op tijd, want ze hoefden niet helemaal vanuit Hudiksvall te komen. Dit was heel gezellig en relaxed, alhoewel Jenta gelijk weer een appèl deed op Jaap. "Vooruit Jaap, wandelen met mij" leek ze met haar ogen te zeggen. Voor zo'n blik smelt Jaap altijd, en dat weet ze maar al te goed. Later op de dag kwam er meer bezoek. Onze voormalige overbuurvrouw van de Schepperijlaan kwam met haar zoon en schoondochter en... de hond Jolly! De honden konden het goed met elkaar vinden en de mensen hadden het ook goed naar de zin. Met de skottelbraai, wat lekkers erop en een lekker glaasje erbij kan het ook eigenlijk niet verkeerd gaan. Ook de overbuurvrouw, die we zien als Jaspers derde oma, genoot. Het is zo geweldig dat iemand van 95 jaar de moeite wil nemen om ons op te zoeken, zodat ze ook in het echt kan zien wat wij op de blog schrijven. Bijzonder toch?
Ook de volgende morgen verliep alles heel gezellig en na het ontbijt namen we afscheid van de familie. Die dag zijn we nog met Jasper en Willemien wezen lunchen (een warme lunch is hier te doen gebruikelijk) op een hele leuke lokatie. Een oude herrgård (hereboerderij) met een prachtig uitzicht.

Hier zit ik in de salon van de Herrgård.
Daarna nog wat rondgereden en een loppis bezocht. De enige die iets kocht was...... Jaap.Tijdens de rondrit kwamen we een dansvloertje tegen waar Jasper en Willemien even hun kunsten lieten zien!Dit geheel in tegenstelling met de verwachting, want meestal ben ik het. 's Avonds hebben we elkaars vakantiefoto's bekeken. Wij werden meegenomen naar de USA en zij gingen mee naar Andalusië. De volgende morgen na het ontbijt vertrokken ook deze logé's weer. Na het uitzwaaien weer aan de slag om de bedden en dergelijke weer in orde te maken voor een nieuwe lichting. Deze bestond uit 2 trouwe bezoekers die altijd graag een tussenstop bij ons maken op weg naar hun huis in Härjedalen. Zij kwamen zondagavond. En zoals altijd was het erg gezellig.De volgende dag moest Jaap eerst naar de tandarts voor een wortelkanaalbehandeling en daarna zijn de dames even op pad geweest om éénjarigen voor de tuin te kopen. In de middag zijn we nog even met z'n tweetjes naar Sunne geweest om wat te shoppen. De heren bleven thuis en hebben zich allebei vermaakt met de pc en laptop. Na een gezellige avond, weer met de skottelbraai, en een lekker ontbijtje moest gekeken worden of alles nog in de auto kon. Er was nog een tv, de planten en een bordenrek bijgekomen hetgeen bij de reeds volgeladen bagageruimte in moest. Maar Zwedengangers zijn in de loop der jaren een experts geworden in het inpakken van auto's, en ook deze keer gelukte het weer alles een plaatsje te geven.

Na het uitzwaaien eerst maar even weer de boel aan de kant maken. Wasje draaien e.d. en voor we het wisten was het tijd om......examen te doen. SFI examen (Zweeds voor immigranten). Zenuwachtig waren we niet, maar van een bepaalde spanning was wel sprake. Het examen bestond uit een luistertoets, een leestoets (een tekst met daaruit vragen), een schriftelijke vaardigheid toets die bestond uit het schrijven van 2 e-mails. de eerste was gericht aan een uitzendbureau. Hierin moest je je aanmelden en uitleggen wie je was, wat je zou willen en kunnen etc. De tweede was een mail aan een vriend(in) waarin je moest vertellen dat je je droombaan had gevonden. Jaap z'n droombaan bleek bij IKEA te zijn als IT-specialist en ik had gekozen voor een baan als dierenverzorgster in een nabijgelegen dierkliniek.

Hiermee was de dinsdag dan zo'n beetje om. De woensdag volgde met een mondeling examen van 20 minuten per persoon. Dit ging allemaal goed en we denken dan ook wel dat het resultaat ok zal zijn. We zullen erover berichten.In de zon is het goed koffiedrinken!

Dan nog even het weer: we hebben deze week heel veel mooi weer gehad. Dat begon eigenlijk zaterdag al. Om 12 uur was het nog maar 12 graden en om 16.00 uur was het 25,4 in de schaduw. De volgende dag toen ik met het koor moest zingen in de kerk was het maar 9 graden en regenachtig. Maar zondagavond liepen de temperaturen al weerop. Vanaf maandag was het al weer heel lekker, maar vanaf dindag kon alles worden uitgetrokken, als je dat tenminste zou willen. Echt zomerweer van boven de 24 graden de afgelopen dagen.

Dus weer voor de tuin. De sla is gezaaid, het gras is gemaaid (maar dat moet al haast weer) de eenjarige panten geplant en voortdurend het zaaigoed nathouden. Maar vandaag was het niet nodig, het was in één woord pet. De hele dag regen, dus binnen gebleven en daar een paar klusjes gedaan. Jaap heeft 2 horren geplaatst en ik heb een bankje geverfd.
Aan jullie nu de eer om te bepalen of we het echt druk hadden deze week of dat het woord druk met name door deze vutters wordt gebruikt.
In ieder geval is het deze keer een enorme lap tekst geworden. Ik hoop dat het weer naar wens is.
Groetjes Truus

1 opmerking:

  1. Hoi Jaap & Truus
    Wat een mazzel hebben we steeds met jullie gastvrijheid. Munkfors is een beste rit -net iets te ver-maar de rit naar Vemhan gaat perfect.
    Het was gezellig en gastvrij. Tusen tack och kram

    elsbeth en henk

    BeantwoordenVerwijderen