Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 12 juni 2010

Cultuur en natuur snuiven....

Hejsan,

Vorige week sloot ik af met het berichtje dat we in Sunne Nationaldagen zouden gaan vieren. Dat hebben we gedaan en we hebben die dag ook onze 35-jarige echtvereniging gevierd, dus wederom feest! Het was een erg leuke dag met warm weer. Daar hebben we op het terras erg van genoten,

terwijl op het podium van alles te doen was. "Kultuurskolan", de cultuurschool, verzorgde de optredens. Het was zang, muziek en dans. En de prestaties van de leerlingen waren nogal uiteenlopend van kwaliteit. Van heel goed tot heel vals. Jaap merke droog op, dat deze dag helaas niet zonder wanklank voorbij zou gaan. Maar deze valse noten kregen onze dag niet stuk. Nadat we onze terrasplek hadden opgegeven, zijn we in de prachtige bibliotheek van Sunne beland om de expositie van Värmlandse kostuums te bekijken. Tegelijkertijd zijn we ook maar lid van de bieb geworden en gelijk wat mooie boeken uitgezocht. We kunnen nu in heel Värmland terecht en dat is voor nu wel voldoende lijkt me. Hierna hebben we een gezellige rondrit gemaakt door het prachtige landschap.
Wat is het op dit moment prachtig. Overal langs de bermen en op de velden schitterende bloemen. Lupinen, fluitenkruid, boterbloemen, wilde geraniums, margrieten en nog veel meer. Ik word er altijd heel hebberig van, want ik ben gek op veldboeketten.Verder hebben we deze week bezoek gehad uit Assen. Henk en Gré hebben 2 nachten bij ons gestaan met de camper. En voor, tussen en na die nachten hebben we samen leuke dingen gedaan. Uitstapje met vergezichten, een molen (die hebben we hier ook, al is het uiterlijk wat anders) en een heerlijk etentje. Ook hebben Gré en ik nog even de second hand winkel in Munkfors bezocht en daar wat dingetjes op de kop getikt.
Ook hebben we hier de verkiezingsuitslagen op de voet gevolgd. De Zweedse pers schreef er ook over, maar of dat nu zo'n succes was....? In een artikel in "Nya Wermlands Tidningen" werd geschreven over de winnaar van de verkiezingen, Mark Rutten, maar op de bijgevoegde foto prijkte...Job Cohen!!

Vrijdagavond zijn we naar de Ransäterstämman geweest. Dit is een muziekfestival dat 3 dagen duurt. Maar ons, we waren met z'n vieren, viel het nogal tegen. Wellicht had ook het slechte weer invloed op de sfeer.

De regen kwam bij bakken uit de lucht. Mijn schoenen waren bij thuiskomst veranderd in 2 privézwembadjes. Van vrijdag op zaterdagnacht is er 50 mm water gevallen. Dit is even een mededeling om aan te geven dat het weer hier ook wel eens tegenzit. Vandaag is het ook niet droog verlopen, maar er komen weer betere tijden aan. Ik hoop dat ik volgende keer weer over brede opklaringen kan schrijven.

Groetjes Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten