Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 7 augustus 2010

De week bekeken

Hej hej,

Het is weer tijd voor een bericht op de blog. Het heeft even langer geduurd dan je van ons gewend bent maar we zijn weer even een paar dagen weggeweest en we hebben nog heel veel andere dingen gedaan, voornamelijk bezoek krijgen en bezoek afleggen.
Misschien dat een overzichtje van de week wel handig is.

Woe 28 juli:

Vertrek voor een rondje om de noord. Dat wil zeggen: Richting Hudiksvall voor een bezoek aan Jasper en Willemien en Jenta, de hond, natuurlijk.
Na een leuke reis hebben we de caravan eerst even op de camping in Delsbo gezet. Een prachtig plaatsje hadden we, met meerzicht natuurlijk ;-)
's Avonds eerst met Jasper en Willemien bij de plaatselijke pizzeria een prima maaltje genoten. Daarna nog een hele tijd samen in de tuin gezeten (bij J en W). Gezellig was het.

Do 29 juli:
's Morgens heel relaxed buiten ontbeten en daarna zwemmen. 's Middags naar Hudiksvall. Daar hebben we gezellig in de stad gewandeld en een terras genoten.
Aan het eind van de middag Willemien opgehaald en en passant nog even een loppisje bezocht. Resultaat: 2 wagons voor Jaap z'n trein en nog wat handwerkspulletjes voor mij. Dus beiden weer blij! We waren net weer terug in Hudiksvall om nog even naar Jasper in de trein te zwaaien waarmee hij van z'n werk kwam. Vervolgens samen bij de Texas Saloon gegeten. Weer perfect! Toen was het tijd om de benen nog even te strekken. Dat deden we door een wandeling in het oude stadsdeel te maken. Erg leuk.

Daarna thuis nog even koffie gedronken en toen was het al weer tijd om de caravan weer op te zoeken.

Vrij 30 juli:

Na ontbijt, zwemrondje en koffie vertrokken we richting Vemdalen voor een bezoek aan Henk en Elsbeth. Dit maakte de tocht geografisch gezien tot het rondje om de noord.
Onderweg begon het te regenen maar de ontvangst was er niet minder stralend om. Het was weer heel gezellig en perfect verzorgd. Na een gezellige avond met veel gespreksstof en een glaasje was het weer goed slapen.

Za 31 juli:
De dag begon met een goed ontbijt en nog steeds wat regen, hetgeen de pret niet drukte. Rond de middag begon het op te klaren en in de middag kwamen de hoogtepunten. Het rijden op een 4 hjulning, dit is hetzelfde als een quad. Zo'n 4- wielige motor met ik weet niet hoeveel PK's, kan geweldig scheuren in de bossen.
Dat is ook wat Jaap en Henk ermee hebben gedaan.
En als je dan die (al wat rijpere) jongensgezichten ziet. Straaaalend!


Elsbeth en ik hebben maar niet meegedaan. Wij zaten lekker in de zon op de veranda. Het 2e hoogtepunt van de middag waren de bitterballen. Door Elsbeth zelf gemaakt. Voortreffelijk gewoon. Ook de Zweedse vriendin die op bezoek was genoot er erg van. Tijd voor de internationale doorbraak van de bitterbal???? Verder was de rest van de dag ook top.

Zo 1 aug:
Omdat we niet op tijd stonden om weer naar huis te gaan, hebben we eerst nog kennis kunnen maken met het Sommercafé op de fäbod (de zomerweide voor het vee en met behuizing voor boer Torbjörn en zijn gezin). Het lag er heel afgelegen maar op een prachtige plek, zo'n 20 km buiten het dorp.

De koffie en bosbessentaart waren er erg lekker en de uitstap buitengewoon geslaagd.

Toen was het ook weer tijd om naar huis te gaan, want het is altijd nog zo'n 5 uur rijden. De rit verliep overigens vlot.

Ma 2 aug:

Uitpakken, wassen en andere klussen. Rond half vijf richting Sunne gereden voor een etentje bij Bosse en Ann Christin samen met Immie en Tonny. We waren welkom in de stuga (2e huis) midden in het bos. Een prachtig, helemaal in stijl opgeknapt huisje.
Anki had geweldige plateaus met allerlei belegde sneetjes stokbrood gemaakt. Zag eruit als een plaatje en smaakte zeer goed. Al met al weer een fijne dag.

Di 3 aug:
Weer een veiling. Waar komen we dan weer mee thuis??? Jaap was even mee geweest om te kijken of er iets van zijn gading was, en ja, ik kreeg weer een boodschappenlijstje mee.(Hij ging naar huis om het gras te maaien) Ook Timen en Baukje waren er met... een wensenlijstje. Kort en goed, Jaap zijn wensen werden vervuld en die van Timen en Baukje ook. Ook zelf ben ik aan mijn trekken gekomen met o.a. een kristallen kroonluchter en een pianokruk. Na de veiling naar huis en hier met z'n zessen (Daan en Liesbeth hadden zich ook bij ons gevoegd) een eenvoudige doch voedzame maaltijd genuttigd. Daarna nog nagekletst tot in de kleine uurtjes.

Woe 4 aug:
Overdag nog weer geklust aan de oprit, ik heb het laatste stukje verfwerk gedaan aan de kleine veranda van de voordeur en Jaap was weer in de werkplaats met het plafond bezig. Toen ging de telefoon en bleek dat onze gasten uit Sauwerd een dag eerder kwamen dan verwacht. Dat was geen bezwaar. Toen ze er waren gezellig koffiegedronken en bijgekletst. Maar... wij moesten ook nog op visite. Onze gasten verzekerden ons dat ze zich zouden vermaken. Ze waren tenslotte met z'n vijven en de hond.
Ons bezoek verliep ook heel gezellig en we waren rond half 12 thuis, toen al een deel van de "manschappen" lag te slapen.

Do 5 aug:
Gezamenlijk op de veranda ontbeten en daarna naar de waterval gelopen. Onderweg nog wat bessen en frambozen geplukt. Daarna smaakte de koffie buiten in de tuin erg goed.
Met nog wat tosti's en wat te drinken konden de gasten er weer goed tegen en gingen ze weer verder het grote Zweden in.
Niet lang daarna staken Immie en Tonny nog het hoofd om de deur om ons dag te zeggen voor ze weer naar Nederland zouden vertrekken. Natuurlijk nog een kopje koffie erbij. Wat zouden we zijn zonder Senseo!
Daarna is er niets meer uit mijn handen gekomen.Ik was moe.

Vrij 6 aug:
Vanmorgen nog steeds niet al te vlug, maar weer redelijk bijgetrokken. Jaap daarentegen was al weer vlot in de schuur (werkplaats) voor het plafond. Vanmiddag ook nog weer op bezoek geweest en boodschappen gedaan. En natuurlijk deze blog geschreven.
Zo zie je maar, verveling is een woord wat nog niet in onze vocabulaire voorkomt, en dat is goed!

Tot over een weekje maar weer eens.
Groetjes, Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten