Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

donderdag 16 september 2010

Eeuwig Jong??!!

Hej, hej,

Dat zou toch mooi zijn. Maar ik geloof niet dat dat nu helemaal gaat lukken, want er zijn van die dagen dat wij hier, na een dag klussen, behoorlijk kreunen van de pijn in het lijf. Nee, de kop verwijst naar de musical "Evigt Ung"(Forever Young) waar we samen met onze buren naar toe zijn geweest. Dat was afgelopen zondagmiddag. Even voor vieren waren we bij het theater in Karlstad. We wisten eigenlijk niet zo goed, wat we ons moesten voorstellen. Jaap en ik zijn niet van die echte musical liefhebbers. De muziek vinden we over het algemeen te gemaakt en vaak te hard. Maar we hadden al gehoord dat dit anders zou zijn, en ....helemaal te gek!! En dat was het!!!! Wat hebben we genoten. Het spel was fabuleus en de zang en de stemmen waren erg goed.

(Buurvrouw Laila met dummy)

Het speelde zich af in een bejaardentehuis. Met een 6-tal bewoners en een zuster.
Als de zuster in de buurt was, waren de ouwetjes (gespeeld door hele een heel jonge cast, maar zeer goed geschminkt en overtuigend oud gespeeld)braaf en echt oud, met alles erop en eraan. Maar zodra de zuster weg was, kwamen de 6 in actie. En wat voor actie! Ze zongen prachtig, haalden de meest gekke fratsen uit en waren zo lenig als elastiek. Zelfs met protheses en alle verdere ongemakken die de leeftijd met zich mee kan brengen. Niet voor niets was de 2e titel van het spektakel "Rock 'n Roll tills du dör" of wel Rock 'n Roll tot je dood gaat. De songs waren dan ook bestaande liedjes zoals: "Mister Tamborine Man" en natuurlijk "Forever Young" en nog veel meer.Kortom: het was genieten en erg veel lachen. Zoveel zels dat het nadien moeilijk was om de mondhoeken weer op de normale plek te krijgen. En je zag dat dat bij alle bezoekers het geval was. LEUK!

Verder hebben we afgelopen week een heerlijke visschotel gegeten bij Lennart en Laila. Met ook nog een heerlijk toetje. Daarna nog de rest van de avond Triominos gespeeld. Supergezellig weer.

Afgelopen 2 dagen heb ik de balken van de veranda in de grondverf gezet. Wat wordt het daar mooi helder van. Het resultaat is pas echt zichtbaar na het aflakken, maar dat kan nog wel even wachten.

Vandaag naar Karlstad geweest. We kwamen daar in een heuse file (die zijn hier echt spaarzaam, terecht. Een vrachtauto had het viaduct bij het grote koopcentrum "Bergvik" geramd, en daarbij elektriciteitskabels losgetrokken en meegenomen! Een aardige puinhoop dus.Nu ga ik stoppen met mijn verhaaltje, want ik moet nog piano spelen. Vingeroefeningen en mijn huiswerk oefenen.

Tot dan,
groetjes Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten