Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 5 september 2010

Nachtvorst, beschutting en meer......

Hej lieve lezers,

Ja, we hebben de eerste nachtvorst gehad. Niet erg veel vorst, maar toch....
Het was voldoende om mij 's nachts ongerust te maken. Hoe zou het met de planten gaan? Ik heb het dan over de Vlijtige Liesjes en de Lobelia die het nog prachtig doen. Ja, lieve gevers, ik geniet ervan, maar ik heb er dus ook al van wakker gelegen. Toch maar eruit, om 5 uur 's nachts en het spul met handdoeken toegedekt.
Daarna weer lekker geslapen (met kruik).
Een deel van de planten kan nu in de beschutting van onze kleine altan bij de voordeur staan. Want als je denkt dat het nieuwe aanzicht van het huis, van vorige week, nog overeenkomt met het huidige aanzicht, dan heb je het mis! Want wat we gedaan hebben is het volgende: De oude ramen van de bijkeuken en de keuken hebben we totaal gerenoveerd en daarmee hebben we de altan aan beide zijden gedicht. Het was heel veel slijpen, schuren, kitten en timmeren. Maar... het resultaat is zeer naar onze zin. Oordeel zelf maar!
Vrijdagavond hebben we een hele gezellige avond bij onze Duitse vrienden gehad. We werden verrast met een gedekte tafel met prachtige en heerlijke Koreaanse hapjes. Een beetje sushiachtig, maar toch weer anders. Veel pittiger en geen rauwe vis. Daarbij heb ik, degene die haast nooit alcohol drinkt,Chinese rozenschnaps gehad, en let wel 54% maar liefst. Maar goed dat het een heel klein beetje was alhoewel het goed smaakte.

Zaterdag naar een gårdsauktion (veiling in de openlucht) geweest. Het was werkelijk stralend mooi weer, dus een pleziertje om de hele dag buiten te zijn. Toen we aankwamen, was het al begonnen. Er was vrij veel volk, en dat in "the middle of nowhere". Het was een echte mannendingen veiling. Veel gereedschap en werktuigen. Maar ook voor dames die de handen uit de mouwen steken, erg leuk. Wij zijn ook goed geslaagd. We hebben een elektrische slijpvijl, een garagekrik, een motorkettingzaag en een prachtige lintzaag gekocht. Op de foto zie je dat dit apparaat al een mooi plaatsje in de werkplaats gekregen heeft.Ook ik heb nog iets voor mezelf op de kop getikt. En wel iets heel speciaals. Een bodywarmer van elandenvacht. Duur was ie wel, maar liefst 80 kronen, dus ongeveer 9 euro. Daarvoor zit je er wel warmpjes bij.

Deze foto is gemaakt toen we van de auktion kwamen en nog een mooie rondtour hebben gemaakt. Met het prachtige weer en de al enigszins herfstachtige natuur was het echt genieten.


Al met al een zeer geslaagde dag dus weer.

Zo, dat was het weer even voor nu, tot de volgende keer,

Hej då,

Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten