Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 7 november 2010

Een weekje van alles wat.

Hej allemaal,

Het is inderdaad een weekje met van alles wat. Geen schokkende gebeurtenissen, maar wel een weekje met variatie. Vorige keer heb je gezien dat we vrijkaartjes voor IJshockey gekregen hebben. Nou, daar hebben we zondag maar gelijk gebruik van gemaakt. Er waren zo'n 200 man publiek en er moest gespeeld worden tegen Trånäs, een middenmoter (hebben wij ons laten vertellen) en IFK Munkfors staat in de onderste gelederen. Dat lijkt dan bij voorbaat al een ongelijke strijd. Maar ik moet zeggen dat "onze jongens" goed partij gaven, maar.... helaas toch het onderspit moesten delven met 1-4. Wij hoorden ook dat het team met veel langdurige blessures te kampen heeft, wat ik me goed voor kan stellen. Want wat een smakkers maken die boys zo nu en dan. Een kleine greep van de blessures was: schouder uit de kom, tanden uit de mond en een fikse beenblessure. Niet niks dus. Ik vind het leuk om te zien, maar meedoen zou me niks lijken (als ik überhaupt zou kunnen schaatsen en de leeftijd er voor had). Nee dan maar liever wat gezapigers. Ik heb deze week veel geborduurd, maar ook daar kun je een blessure van oplopen. Op dit moment heb ik nogal last van mijn hand, dus ook maar even het naaldwerk voor gezien houden.

Jaap is deze week bezig geweest om de garage van vaste elektra te voorzien. Zowel een buitenlamp en binnenverlichting alsmede een stopcontact voor de motorvärme. Dat is dan weer nodig als het echt koud wordt, vooral voor diesels is dat haast een must.
Nu is het ook al echt koud. Vannacht was het -10,4 en ook overdag is het niet boven 0. Maar het is de laatste dagen prachtig helder en volop zon. 's Morgens als ik de gordijnen van de slaapkamer opendoe, voel ik me een bevoorrecht mens. Niet iedereen ontwaakt middenin een kerstkaartje toch?!
Overigens hebben we dinsdagavond en woensdag de hele dag verschrikkelijk veel regen gehad, hetgeen wel gezellig is als je thuis zit. Maar dinsdagavond moest ik naar Hagfors (ca. 30 km hier vandaan) en het was beroerd rijden. Heel slecht zicht en voortdurend een bodemwassing voor de auto. Maar goed, zoals ik al zei: van alles wat.
Ik ben deze week 2x naar de meubelbekledingscursus geweest en ik moet zeggen, het schiet op en het wordt wel mooi geloof ik. Maar daar kom ik uiteraard op terug. Ook Jaap zijn treinactiviteiten beginnen vorm aan te nemen. Er kan al een piepklein trajectje gereden worden. Van Bonn naar station Lindenberg!

Dit weekend stond in het teken van de handel, ofwel: loppis en auktion. Samen met Rita beiden bezocht. De loppis was leuk en we hebben wat leuke zaken gedaan. De veiling vandaag viel tegen. Ik heb niets gekocht. Moet de krant nog gebeld? Wel is het leuk dat je steeds meer mensen kent en dus ook steeds meer bekenden tegenkomt.

Een hoogtepunt deze week was het etentje bij Holger en Rita. We zijn getrakteerd op echt Koreaans eten. Werkelijk heerlijk!! Alhoewel het eten met stokjes ons (nog) niet echt ligt.

Zo zie je maar weer dat we de week weer zeer goed door zijn gekomen. Graag tot de volgende keer, en dan wellicht weer met foto's. Want dit is wel een beetje kaal.

Groetjes,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten