Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 30 oktober 2010

Buitengebeuren klaar!

Hallo lieve lezers,

Na de 2 mooie blogs die Jaap verzorgd heeft met de vakantiefoto's is het dan weer aan mij om de dagelijkse gang van zaken te melden.
En er is best weer veel gebeurd de afgelopen weken. De grootste verandering is het aanzicht van het huis aan de voorkant. De oude grindtegels hebben plaatsgemaakt voor grus (gezeefde steenslag) en we hebben nu een luxe parkeerplaats.

Maar voor het zover was moest er wel het één en ander gebeuren. Afgraven van een behoorlijk stuk gras, ca. 15 cm diep. Met het schepje natuurlijk geen doen, dus voor dit hele project hadden we een prof ingehuurd. Dan heb je ook gelijk het goede materiaal om te graven.


En een hele grote container om alles af te voeren. Niet verkeerd, want er is uiteindelijk een volle container afgevoerd!
Nadat er anti-worteldoek was gelegd, en de plinten waren geplaatst, kon het grus worden gestort. Twee vrachtwagens vol. Ook de oprit heeft nog een extra laag gekregen.

De trouwe lezer kan zich vast nog herinneren dat we deze zomer plinten langs de oprit (60 m)hebben gelegd. Dit met "bloed, zweet en tranen", want het was een rotkarwei. Maar het resultaat mag er al met al wezen.Wat ook heel mooi is, is dat de afvoeren van de regenpijpen nu zijn aangesloten op een afvoer, die Jaap bloedig heeft ingegraven en aangelegd. Daarbij moet je je wel bedenken dat het al behoorlijk gevroren heeft. De dag dat we met het hele project begonnen was het 's morgens om 9 uur, nog -10 graden. En dan niet alleen op klomphoogte!!! Zo is het nog even doorgegaan met de vorst. Maar nu is het al een paar dagen ruim boven nul.
Dat geeft Jaap dan even gelegenheid om de caravan "in te pakken" voor de winter.Ook binnenshuis zijn er nog wat zaken aangepakt ter voorbereiding op de winter. Zo heeft Jaap het dak van de veranda extra steun gegeven door extra regels te plaatsen. Zo is het dak beter bestand tegen een dik pak sneeuw of grote ijsbrokken.Ik heb alle balken van de veranda nog wit geverfd (voor het geval er gedacht wordt dat ik op mijn krent zit, de hele tijd. Nee dus.

Verder is het echt gezellig nu de dagen korter worden. Op dit moment is het 's avonds om 6 uur donker. Dit is dus voor het ingaan van de wintertijd (vannacht).
Afgelopen week bij Lennart en Laila heerlijk gegeten en Triominos gespeeld. En maandag hadden we hier zowel Nederlandse als Zweedse gasten te eten, en dat hebben we op echt Groningse wijze gedaan:
Snert met rookworst, roggebrood uit Baflo met spek, en poffert met bruine suiker of stroop en gesmolten roomboter. Lekker bij echt winterweer. I.v.m. o.a. de herfstvakantie waren er meer Nederlanders in deze contreien en dat betekent even bijkletsen met een lekker kopje koffie. Vanavond komen onze Zweedse buren Stig en Barbro koffiedrinken en een spelletje spelen.

Al met al blijft er ook nog wel tijd over voor ontspanning. Jaap is al een mooi aantal uurtjes actief geweest met de modelspoorbaan en ik heb een sjaal, een muts en een grote col gebreid (tijdens het kijken naar een film) en ik heb de laatste hand gelegd aan mijn borduurwerk.De tekst en de afbeelding slaan op een lied dat met Lucia gezongen wordt.Klik hier: Hier dan nog even een foto van noeste huisvlijt.

Ook zullen we binnenkort eens naar een ijshockeymatch gaan van IFK Munkfors. We kregen van Stig en Barbro vrijkaarten.


Let op de vermelding achter företag (hetgeen bedrijf betekent). Leuk hè?

Nou dit was al weer heel wat voor nu, dus graag tot de volgende keer!

Groetjes Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten