Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 24 oktober 2010

Mecklenburg-Vorpommern - 2

Hej allemaal,

Hier dan het 2e deel van onze vakantie in Mecklenburg-Vorpommern.

Zondag 26 september:
Als echte treinenliefhebber kun je natuurlijk de kans niet voorbij laten gaan om een ritje te maken in een echte stoomtrein. En die kans kreeg ik in het stadje Bad Doberan. Daar reed midden door de stad een smalspoortrein, die zelfs ieder uur rijdt.
Dus hebben we snel een kaartje gekocht en het traject van 11 km heen en terug gereisd.

Maandag 27 september
Even een dagje lekker geluierd op onze camping in RerikDinsdag 28 september
Deze dag willen we even wat het binnenland in, richting Schwerin.
Na al een paar leuke plaatsjes komen we in het stadje Gustrow. Dit stadje is de hoofdplaats van het vroegere hertogdom Gustrow-Mecklenburg. Het is in groote de 7e stad van Mecklenburg-Vorpommern met ca. 30.000 inwoners. Er schijnt een prachtig paleis te staan, maar de wegwijzerborden waren nogal onduidelijk en we hebben het niet kunnen vinden! Maar de rest van de stad was toch ook heel mooi.
Na Gustrow dus richting Schwerin. Onderweg hebben we nog even koffie (met een heel groot stuk gebak) gedronken op een kasteel waar een hotel-restaurant was gevestigd.Het is al een behoorlijk eind in de middag als we in Schwerin, de hoofdstad van het Bundesland Mecklenburg-Vorpommern aankomen. Hier vinden we na een korte wandeling een echt sprookjespaleis. Jammer genoeg was het verboden om binnen te fotograferen en er waren veel suppoosten die dit in de gaten hielden. Ik heb een paar clandestiene opnamen gemaakt, maar de kwaliteit is door te proberen niet op te vallen niet goed genoeg geworden om hier te publiceren.
Woensdag 29 september

Deze dag staat de stad Stralsund op het programma. Deze havenstad ligt aan de Poolse grens en het is dus vanuit Rerik een behoorlijk stuk rijden. TomTom geeft aan, dat het over de Bundesstrasse net zo lang duurt als over de Autobahn, dus kiezen we voor de Bundesstrasse. Achteraf heeft dit waarschijnlijk meer tijd gekost door de drukte in Rostock, waar we dwars doorheen moesten.
Stralsund was één van de eerste Hanzesteden en schepen vanuit deze haven voeren over de gehele Oostzee en Noordzee. Uit deze tijd resteren nog vele prachtige gebouwen. Ook zijn er nog steeds sporen van de Zweedse overheersing van de stad. De binnenstad van Stralsund staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en dat is zeer zeker niet voor niets!


Donderdag 30 september
Rostock hadden we bewaard voor de laatste dag van ons verblijf in Duitsland.
Het is de grootste stad van Mecklenburg-Vorpommern met een grote haven en veel industrie. De binnenstad was leuk en ook het winkelaanbod groter dan de andere steden. Maar toch.. na al de indrukwekkende schoonheid van de andere steden viel het ons wat tegen. Er was minder gerestaureerd na de Tweede Wereldoorlog en ook meer betonnen gebouwen. Toch hebben we nog enkele leuke foto's kunnen maken:Op vrijdag 1 oktober zijn we dus naar Nederland vertrokken en hebben daar nog een leuke week gehad met heel veel bezoekjes en hartelijke ontvangsten. Maar dat had Truus ook al gemeld, dus nu maar weer

Hej då en tot de volgende keer,

Jaap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten