Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 9 januari 2011

Dooi!!

Hej allemaal,

Hebben jullie misschien net gelezen dat er super veel sneeuw gevallen was, hetgeen absoluut het geval was. Vraag maar aan Jaap, die heeft er nog pijn in de spieren van. Wij hadden gezien dat er dooi zou komen. En we hadden enorme hoeveelheden sneeuw op het dak. Dus Jaap heeft de stoute schoenen (laarzen)


aangetrokken en is met ladder en de juiste attributen aan de slag gegaan on de daken van de veranda en de beide uitbouwen sneeuwvrij te maken.
(Dit was de sneeuwlaag op het verandadak.)

Want als het even gaat dooien en dan weer vriezen krijg je een dikke ijslaag op het dak , waar je niets meer mee kan en dat is wel erg zwaar. Zeker als er binnenkort weer eens een pak sneeuw valt. De daken die hij geruimd heeft lopen niet zo schuin dat het er vanzelf afglijdt. Van het oorspronkelijke huis en de schuur gaat het vanzelf. In huis horen we dan ook regelmatig een enorm lawaai als er weer zo'n deel naar beneden komt. Ook daarom moest het verandadak worden geruimd omdat daar ook alle sneeuw van het dak op komt en dit dan dus meer dan dubbel wordt belast. Onze hondenlogé reageert daar dan weer op met waaks geblaf. Nog meer lawaai dus.
Van de schuur was vanmorgen vroeg alle sneeuw in één keer naar beneden gekomen. En toen lag me er toch een wal voor de garage. Dus Jaap weer aan het spitten. Ik zag hem vanuit het bijkeukenraam enigszins moedeloos rondkijken. Maar ja, helpen kon ik ook vanwege mijn rug niet. Dit was echt hele zware natte plaksneeuw. Nornaal is het meer de lichte kristalsneeuw hier. Maar hij heeft de klus geklaard, toppie Joppie!
Ja, dat is mooi want de verwachting is toch wel dat het weer gaat vriezen.
We houden jullie op de hoogte!

Groetjes Truus

1 opmerking:

  1. Sterkte met de schaduwkanten van het mooie Zweedse leven. Beter vroeg gehandeld... Elsbeth kan er over meepraten.
    Kram

    BeantwoordenVerwijderen