Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

donderdag 6 januari 2011

Sneeuw in kwadraat!

Hejsan,

We hadden het hier al heel lang wit, maar nu valt er zoveel sneeuw. Het heeft al 2 en een half etmaal onafgebroken gesneeuwd, en volgens de voorspellingen gaat het nog een etmaal voortduren. Wat ons betreft is het wel goed zo. Daar komt nog bij dat onze geweldige snöslunga (sneeuwblazer)
even de geest gegeven heeft. Niet iets verschrikkelijk ernstigs overigens. Een kapotte drijfriem. En ja, die moet besteld worden en dat duurt nog wel even. 14 januari zou die er zijn, en tot die tijd moet alles met het handje.
En ik verzeker je, dat is niet niks! Daarbij moet Jaap het helemaal in z'n eentje doen, want het is mij vanmorgen lelijk in de rug geschoten. Balen natuurlijk. Zo zie je maar dat mens en machine je in de steek laten, als je ze het hardst nodig hebt. Dat is toch altijd zo. De verwarming gaat ook nooit in de zomer kapot. De vaatwasser geeft er de brui aan als hij net helemaal super vol is. Er zijn nog veel meer van dit soort dingen te bedenken.
Maar zoals je op de foto kunt zien, weert Jaap zich kranig.

Wie zich ook kranig weert, is onze grote zwarte logé, Jenta. Iedere keer moet ze naar buiten om door Jaap uitgelaten te worden. Iedere keer weer door die hoge koude sneeuw baggeren. Brrrr. Ze weet dan ook niet hoe snel ze weer naar huis moet, om zich daar weer comfortabel op haar kleedje neer te vleien. Vanmorgen had ze haar knuffel Nijls aangewend als steuntje voor het moede hoofd.

Is het geen mooi stel?

Vandaag is het 6 januari, Driekoningen of zoals ze hier zeggen: Trettondagen of Trettondedag jul , ofwel de dertiende dag na 24 december (Julafton). Vandaag is een officiële vrije dag. Kan iedereen fijn sneeuwruimen. Na deze dag wordt in principe pas alle kerstversiering weer opgeruimd. Wij zullen dat in de loop van deze week ook wel doen. Want het is ook altijd wel weer lekker ruim als alles weer gewoon is.
Nou ik hoor de deur open gaan en ik denk dat ik voor Jaap even een fijn kopje koffie maak. Heeft hij zeer verdiend!

Groetjes,
Truus

1 opmerking:

  1. Zijn wij even mooi voor de buien uit naar Nederland terug gereden, met prachtig weer, vorige week! Maar om eerlijk te zijn kunnen we niet wachten om gewoon in Mossängen te blijven wonen. Wij hebben nu van dat gezellige herfstweer, regen en harde wind, Wat hebben jullie liever? De dagen lengen alweer en voor je het weet is het voorjaar!

    Groetjes van Jan en Nel.

    BeantwoordenVerwijderen