Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 22 januari 2011

Op stap!

Hoi, hoi,

Deze week heeft in het teken gestaan van uithuizigheid (en gezelligheid)! Vorige week zondag zijn we in de regen!? ja, regen vertrokken naar Hudiksvall, waar Jasper en Willemien hun domicilie hebben. We hebben wel erg gedubd of we het wel wilden wagen, want er lag op de wegen nog een dikke laag aangereden sneeuw, hetgeen met de regen niet echt een goede combi was. Maar ja, iedereen had erop gerekend. Ik weet niet of Jenta er op op gerekend had. Zij was nog de meest relaxte van het gezelschap. In de auto lag ze heerlijk te slapen. Wat doe je ook anders tijdens een rit van zo'n kleine 500 km. Het ging echt wel goed. Met goede banden kom je een eind. Maar af en toe kwam er een mist opzetten, en dan wordt de wereld helemaal wit. Maar eenmaal aangekomen werden we warm onthaald door de kinderen. Bij hun was geen spoor van een jetlag te merken. Het was heel gezellig en het was niet echt vroeg dat we naar bed gingen. Wij konden nog wat uitslapen maar J en W moesten weer vroeg de deur uit (Jasper om 6 en Willemien om 7 uur).Nadat we onszelf voorzien hadden van een ontbijtje en nog een kopje koffie, stapten we weer in de auto voor de terugreis.
Voor het vertrek heeft Jaap nog een paar "sfeerfoto's" gemaakt:


De weg was beter nu. De zon scheen en we genoten van de prachtige natuur.


In Mora zouden we even gaan lunchen en gezellig rondkijken. Daar is het zomer's altijd gezellig druk. Nou nog binnen het uur hadden we gegeten (viel erg tegen) en rondgekeken (viel ook niet mee). De winkelstraat was één grote glibberboel.


Nee, maar gauw weer op huis aan. 's Avonds waren we wel afgepeigerd, dus vroeg op kooi.
Verder is deze week al het verenigingsleven weer van start gegaan, dus Truus is weer veel de deur uit. Wel weer leuk om iedereen weer te treffen.
Vrijdag waren we uitgenodigd bij kennissen voor een verjaarsfeest. Birgitta werd 70. Hier in Zweden doen volwassenen normaal gesproken niets aan hun verjaardag (misschien een beetje in huiselijke kring). Maar 1x in de tien jaar is het groot feest. Dus met 20,30,40 enz. Zo ook nu. Met lekker warm eten aan een sfeervol gedekte tafel, en een lekker wijntje en een fantastisch lekker stukje taart als dessert. Daarna nog een tijd gezellig kletsen. Wij kenden behalve de gastvrouw en gastheer niemand. Maar dat mocht de pret niet drukken. De gesprekken waren heel leuk en iedereen was erg aardig. Dus geslaagd!
Morgen gaan we naar de film in Karlstad, met Holger en Rita. Maar voor die tijd gaan we sushi eten om daarmee Holger's verjaardag te vieren, want die viert het als niet-Zweed wel elk jaar. Lijkt ons ook erg leuk.
We hebben het er dus weer niet slecht voorstaan!!!!

Volgende week bericht ik meer...

Groetjes,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten