Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

woensdag 27 juli 2011

Fruit, feest, fantastisch weer en meer....
Hej alweer,
Vanavond schrijf ik de blog na een verkwikkend bad. Ik heb net even lekker gezwommen in een groot meer. Heerlijk, ook de temperatuur van het water was goed. Jaap heeft niet meegedaan, die vindt het water over het algemeen te nat :-) Hij heeft heerlijk aan de kant gezeten met een puzzelboekje. Ieder zijn meug, toch?
Op weg naar huis hebben we een binnnendoor weggetje gereden in de hoop nog een eland tegen te komen. Op het zelfde weggetje was het Jaap gisteravond wel gelukt een elandkoe te zien. Hij kwam samen met 3 andere mannen van een speedwaymatch in Hagfors. Zij waren daar allen voor de eerste keer, maar het beviel zo goed, dat het wellicht niet de laatste keer zal zijn. De thuisclub won met overmacht, en dat verhoogt natuurlijk de sfeer. Hier zijn wel foto's van, met dank aan Jan.

Jaap kon geen foto's maken, want hij had wel zijn fototoestel (met telelens), maar zonder SD-kaartje. En dat heb je met de digitale fotografie wel nodig.
Jammer genoeg geen foto van de eland. Want vanavond hadden wij ook geen succes. Je kunt ook niet alles hebben.
Want we hebben prachtig weer. Het was vandaag (en gisteren ook) 26 graden. Heerlijk gewoon!
Gisteravond heb ik me beziggehouden met het maken van vruchtensap in de geweldige sappan die ik van Jan en Nel kreeg. Zie foto.De vruchten die ik voor het sap gebruikte waren frambozen en bessen die gisteren met liefde geplukt door Baukje, Timen en Jaap.

De eerste twee hadden we gisterochtend, volgens afspraak, getroffen op een Gårdsauktion ( een grote veiling op een erf van een huis) 5 km van Munkfors. Hier was werkelijk van alles te koop, o.a. veel gereedschap, maar wel veel hele oude of gedateerde zooi. Het was er ongelofelijk druk. Jaap riep nog: Het lijkt de TT wel. Veel weiland was ook ingericht als parkeerplaats, dus ja, er zijn overeenkomsten.Wij hadden het al snel bekeken en we zijn daarna met z'n vieren naar huis gegaan en hebben het er erg naar de zin gehad.

Maandagavond zijn we samen met Erik en Angelique en de kinderen en Daan en Liesbeth en hun bezoek wezen worstjes grillen bij het Ransjön. Een ander meer als waar ik vanavond in zwom. We hebben daar tot bijna 24.00 uur buiten op het strandje gezeten. Toen werd het dan ook wel fris en tijd om op te breken, na een gezellige avond.

Deze week zijn we overdag ook wel veel bezig met ons balkon, maar daarover doe ik nu geen mededelingen verder. Komt later.

Zondag was het weer bezoekjesdag. Wat hebben we toch veel gezellige mensen om ons heen! Eerst heel gezellig gehad bij Henriët en Bert, met heerlijke eigengebakken appeltaart. En 's avonds een hele genoeglijke avond bij Henk en Ina doorgebracht.

Zaterdag was het hier in onze buurt groot feest. Het was een "Hemvänderdag"(een naar huis terugkeer dag). Dit was bedoeld voor oud inwoners van Mossängen, mensen die hier ooit gewoond hebben, maar ook voor de huidige bewoners. Het begon om half 3 en het weer was fenomenaal. Dit in tegenstelling tot de weersverwachting. Die beloofde onweer en veel regen. Maar wij, wij hadden prachtig weer, terwijl het spoelde in de dorpen om ons heen. Hebben we dan toch het beste plekje in Zweden uitgezocht om te wonen?


Op het feest waren optredens door goede muzikanten en er was ook ruimte voor dans.
De Munkfors Revue gaf ook acte de présence met een erg leuk optreden.Voor eten en drinken was ook prima gezorgd. De grill was aan en velen genoten van een lekker stuk vlees en salade.

Natuurlijk was er ook het onvermijdelijke "korv med bröd" ofwel het broodje met een worstje. Rond kwart over acht was het feest zo'n beetje afgelopen en konden wij allemaal, ook degenen die echt van ver kwamen (bijv. Stockholm, Norrköping en Zuid-Zweden) terugkijken op een geslaagde dag. Na nog een Irish Coffee bij Jan en Nel kon de dag helemaal niet meer stuk.

Je ziet wel. Genoeg te beleven hier. Ik had nog best een poosje door kunnen gaan met schrijven, maar dat doen we toch maar niet.
Ik hoop dat het verhaaltje weer een leuk beeld gegeven heeft van het zomerse Zweden.
Graag weer tot gauw!
Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten