Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

woensdag 31 augustus 2011

Rust en noeste arbeid!


Hej, hej,

Met een wat grotere interval dan normaal, maar hier dan toch weer een blog over ons wel en wee.
Eerst maar eens praten over rust. Vorige week dinsdag hebben we het er even van genomen. Het weer was prachtig (ja, jammer voor jullie in Nederland) en Jaap opperde dat het wel leuk zou zijn om te picknicken. Dus spullen gepakt en de natuur in. Op de plek waar we zaten hoorde werkelijk niets. Oorverdovende stilte dus. Heerlijk!Ook de, niet al te langdurige, zwempartij van mij was heerlijk. Jaap stond te griezelen aan de kant. Ik denk dat het water ca. 17 graden was, maar zeker weet ik dat niet. Maar al met al een geslaagde dagbesteding.De dagen daarna zou het ons aan dagbesteding ook niet gaan ontbreken. Want woensdag vertrokken we naar Härjedalen, zo'n 370 km noordwaarts. Een schone taak lag er op ons te wachten, maar vnl. op Jaap. Er moest laminaat gelegd worden in de woonkamer en keuken van Henk en Elsbeth, onze vrienden. Jaap had dat vorig jaar al aangeboden.
Woensdag hadden we nog rust. Na de rit lekker nog een poosje buiten gezeten en verder genoten van de gastvrijheid. Wij voelden ons dan ook GASTarbeiders.

Donderdag begon de klus. Jaap had veel van zijn gereedschap meegenomen. Want als je geschikt gereedschap hebt, scheelt dat het halve werk. Het werk heeft nu 4 dagen geduurd. Dus... reken maar uit. Als je zo bezig bent loop je tegen veel problemen aan. Niets is recht in zo'n houten huis wat al een aantal generaties meegaat. Ook de vloer is niet vlak. Moeilijke hoeken en ga zo maar door. Maar de Jaap en Henk sloegen zich er doorheen.Maar aan het klussen van het duo kwam een einde door een ongelukkige val van Henk. Enkel gekneusd en dus... been omhoog, hetgeen niet meevalt als er nog zo veel gedaan moet worden.
Ook ongelukkig was de lekke band van onze auto. En passant moest die van de auto worden gehaald. Jaap kreeg hierbij assistentie van Henk's vriend Gerke, die gelukkig in de buurt was. Aan de dames de taak om met de band naar de bandenservice te gaan in Sveg, de dichtstbijzijnde (kleine) stad. Wij hebben die gelegenheid ook maar even aangegrepen om even te winkelen. Ook zaterdag hebben we nog even in Vemdalen geshopt. Zondag hebben Elsbeth en ik meegeholpen met de vloer. Plinten zagen en leggen. Best een precisieklusje ivm moeilijke hoeken e.d.
Zondagavond om 7 uur lag de vloer erin en toen kon het dikste stof verwijderd worden. Wat een troep. Een kopje koffie zonder zaagmeel was haast niet te regelen gedurende deze dagen. Maar... met stijve botten konden we vaststellen dat het project zeer gelaagd was. En wat ook heel belangrijk was: we hebben genoten! Niet in de laatste plaats van het heerlijke etentje wat wij aangeboden kregen in het sterrenrestaurant "Valkojan".Maandagmorgen na de koffie vertrokken we weer richting huis. We hadden alle tijd en volgden de toeristische route die Jaap had uitgestippeld. Het grootste deel van de tocht ging over gravelwegen door het bos. In Jämtland waren jagers en honden actief op berenjacht die vorige week was begonnen. Het had ons wel leuk geleken om vanuit de beslotenheid van de auto een beer te aanschouwen. Maar, nee...niet gelukt. Maar we hebben wel véél mooie dingen gezien onderweg.

Ook hebben we nog een loppis bezocht, met als score een prachtige thermo winterbroek voor Jaap (voor achter de helse sneeuwruimer, je weet wel!) en een werkelijk schitterende waterkoker voor mij. Alles amen met een boek en een schaaltje voor 60 kronen (6,60 euro). Top, hè? Voor cultuur was ook nog tijd. We bezochten een museum in het plaatsje Rot. Het voormalige dorp was gebouwd op een schans en dit was buiten nog goed te zien. Alles leuk verzorgd en de koffie smaakte er goed.Al met al hebben we deze dag 80% van de rit op gruswegen gereden, helemaal binnendoor en dan zie je soms rare bordjes, zoals deze (hier houdt de EU op).

We hebben wel weer de conclusie getrokken dat we in een schitterend land wonen! Als afsluiting van onze trip besloten we Grieks te eten. Dat smaakte prima. Wij konden terugzien op een geslaagde werkvakantie.
Gisteren alles weer uitgepakt en gras gemaaid. Want ja, dat staat niet stil als je weg bent. Gisteravond is Jaap met Daan naar de laatste speedwayavond geweest. Liesbeth en ik hebben ons oa.vermaakt met het keyboard. Toen de mannen terug waren hebben we geborreld tot in de kleine uurtjes.
Vandaag niet zoveel bijzonders gedaan, maar wel de hele dag bezig geweest. Waarmee?? Ik weet het eigenlijk niet eens.

Groetjes en tot dan,
Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten