Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

woensdag 7 september 2011

Een nieuwe look, herfst en een uitstapje

Hej!

Ik vind, dat het nu weer eens tijd wordt, dat ik een berichtje schrijf en niet alleen de foto's er bij plaats.
Nu bijna alle landgenoten weer zijn vertrokken wordt het rustiger in Munkfors en dus ook voor ons. Maar we hebben wel genoten van alle bezoeken van de vele vrienden en bekenden die ons ook dit jaar weer wisten te vinden!
Binnenkort gaan wij voor 2 weken naar Nederland, maar de tijd zal te kort zijn om iedereen een tegenbezoekje te kunnen brengen.
Zoals jullie gezien zullen hebben we onze blog een nieuwe look gegeven. Deze past volgens mij heel goed bij de herfst, die hier inmiddels duidelijk op gang is gekomen.
Ook de dagen worden hier nu snel korter en voor we het weten, moeten de winterbanden weer onder de auto en moet er sneeuw worden geruimd in plaats van grasmaaien. Het houdt je van de straat!
Er is hier de laatste paar dagen behoorlijk wat regen gevallen en in het noorden van Värmland zijn verschillende wegen afgesloten vanwege overstromingen. Maar we hadden ook nog wat in te halen ten opzichte van Nederland!

We hebben het deze week een beetje rustig aan gedaan, daar zijn we per slot van rekening "Vutters" voor. Maar van vervelen is zeker geen sprake.

Vrijdag zijn we met Henk en Ina op pad geweest. Henk heeft Truus aan het begin van haar "carrière" pianoles gegeven en wilde hier niets voor terug hebben. Natuurlijk waren wij het daar niet mee eens en hebben hun dus meegenomen op een "dagje uit" in Värmland.

Na hun opgehaald te hebben eerst een bezoekje aan de waterval, die door de al genoemde regenval behoorlijk hard stroomde.

Daarna zijn we een kopje koffie gaan drinken in het nieuwe restaurant "The Corner". Hierna zijn we via prachtige binnenweggetjes naar Arvika gereden, waar we geluncht hebben in een restaurant met een prachtig terras met uitzicht op het meer en de jachthaven.


Na een uitstekende warme lunch hebben we de linnenweverij in Klässbol bezocht. Hier kun je de productie van prachtig linnen bekijken. Je mag gewoon door de fabriek lopen en je verwonderen over de ingewikkelde machines die het linnen weven.
Na dit bezoek werd het weer helaas slechter, maar we hebben toch nog weer een prachtige rit terug gemaakt en de dag besloten met door Henk gemaakte tosti's.

Zaterdagavond zaten we opnieuw in 'The Corner", nu met Holger en Rita ter gelegenheid van de verjaardag van Rita. De eigenaar heeft ons inmiddels een eigen tafel beloofd!
Gisteravond hebben we bij Jan en Nel gegeten, heerlijk elandengehakt met salade en natuurlijk de gebruikelijke Irish koffie voor toe.
Daarnaast hebben we het druk met allerlei andere dagelijkse en soms minder dagelijkse zaken en dat is ook goed, want rust roest nietwaar...

Hej då,

Jaap


Geen opmerkingen:

Een reactie posten