Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 22 oktober 2011

Nederland, Hudiksvall en knie- en autoreparaties

Hallo allemaal,

In de vorige blogs hebben wij al geschreven over ons bezoek aan Nederland. Daar konden wij toen geen foto's bij plaatsen. Daarom nu nog beeldverslag en de laatste ontwikkelingen.

Op 27 september reden wij naar Malmö waar de Finntrader van Finnlines om 10:00 uur 's avonds vertrok naar Travemünde.
We hadden een prachtige hut, waar we heerlijk hebben geslapen.

Na het uitgebreide ontbijtbuffet gingen we de volgende morgen om 7.00 (!) uur naar het autodek waar onze auto stond tussen voornamelijk grote vrachtwagens.

Na een rustige rit en een bezoekje aan Immie en Tonnie in Veendam kwamen om 14:00 uur aan in Stegeren bij Ommen, waar we een huisje gehuurd hadden. Dit was een aangename verrassing, want het zag er nog veel leuker uit dan op het internet.
...en één van de eerste dingen die je doet als je in Nederland bent is... een harinkje happen en een lekkerbekje eten bij de viskraam!

Dinsdags hebben wij een bezoek gebracht aan het ziekenhuis in Deventer om de mogelijkheden te bespreken voor een knieoperatie voor Truus. De arts wilde eerst nog een MRI-scan zien, dus daarvoor werd een afspraak gepland voor de volgende week. Die moest er nog wel even tussen gedrukt worden, want er is erg veel vraag naar. Maar dat lukte, dus een compliment voor het ziekenhuis in Deventer.
Daarna naar Borculo, waar we een caravan hadden gezien die precies aan onze wensen voldeed.
De koop was snel gesloten en waren we dus de eigenaren geworden van een heel mooie Knaus Südwind.

Omdat er nog tijd over was, hebben we nog even een bezoekje gebracht aan het plaatsje Borculo.
Als je in Nederland bent, maak je natuurlijk even van de gelegenheid gebruik om wat dingen in te slaan die in Zweden niet te koop zijn of veel duurder zijn. Hieronder het resultaat:


Wij hadden het plan om op zaterdag 8 oktober naar Zweden terug te gaan, maar omdat er niet eerder een afspraak kon worden gemaakt dan dinsdag 11 oktober in het ziekenhuis in Deventer voor de uitslag van de MRI-scan, moesten wij onze terugreis een aantal dagen uitstellen. Omdat wij nu toch een caravan hadden, was dat geen probleem. We moesten alleen nog een camping vinden. En die vonden we... bij onze vrienden Jan en Ria in Diepenheim. Daar hadden we een prachtig plekje op het erf en het was bovendien ook nog heel erg gezellig.

Natuurlijk wil je dan ook de voortent even opzetten. En dat is de eerste keer meestal niet simpel...


Truus had een afspraak die dinsdag om 10:50 uur met de orthopedisch chirurg. Onze verwachting was dus, dat we in de loop van de middag konden vertrekken richting Travemünde om de boot van 22:00 uur te halen.
Het bezoek aan de chirurg verliep positief, want het was mogelijk om een nieuwe knieschijf te plaatsen. Toen werd tot onze verbazing de molen direct in gang gezet en konden alle vooronderzoeken en intakegesprekken nog dezelfde middag plaatsvinden. En de operatie zal in januari plaatsvinden. Opnieuw dus een compliment voor dit ziekenhuis!
Dit had natuurlijk wel tot gevolg, dat wij onze boot niet meer konden halen. Daarom besloten we om dan maar de boot van 02:30 te proberen. Dit had ook nog als voordeel, dat we de files bij Bremen en Hamburg konden vermijden.
Na een voorspoedige rit kwamen ruim op tijd in Travemünde aan en we konden mee.
De volgende morgen kwamen we om 11:00 uur aan in Malmö en konden we daarvoor nog even genieten van het uitzicht op de Öresundbrug tussen Kopenhagen en Malmö.

Omdat de caravan nu toch nog ingepakt stond en de weersvoorspelling goed was, vonden we het een goed idee om daarna direct door te gaan voor een bezoekje aan Jasper en Willemien. Dus na alle boodschappen te hebben uitgepakt zijn we vrijdags weer vertrokken en hebben een heel gezellig weekend gehad.

We hebben zondags nog even eer ritje gemaakt door Hörnslandet, een schiereiland bij Hudiksvall met veel natuurreservaten en schilderachtige vissersplaatsjes.

's Maandags weer terug naar Munkfors en na zo'n 6.000 kilometer in 4 weken waren we weer thuis!
Truus had al geschreven over de problemen met de auto. Nadat de auto in Ommen bij de garage was geweest ging het beter, al haperde de motor zo nu en dan heel even, maar eigenlijk alleen als de motor koud was en ging het rijden vrij probleemloos. Maar 2 dagen na onze thuiskomst gaf hij er echt de brui aan en sloeg na het starten direct weer af. Dus Renault Assistance maar ingeschakeld en is de auto bij de garage afgeleverd. Na 2 dagen zoeken is het probleem gevonden: een kapotte kabel en een sensor. Hopelijk zijn de problemen nu voorbij, maar we gaan toch maar eens kijken naar een andere auto!


Hej då,

Jaap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten