Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

vrijdag 30 december 2011

De laatste!

Hejsan,

Ja, dit wordt de laatste blog denk ik. Van dit jaar wel te verstaan. Want ook in 2012 gaan we gewoon door met onze blog. Zolang we nog met regelmaat te horen krijgen van onze lezers, dat ze van onze belevenissen en verhaaltjes genieten, zetten we door.

Kerst ligt al weer achter ons. Het is ook maar zo weer voorbij, zeker als het ook nog eens in een weekend valt. Maar we hebben er wel erg van genoten. Ik zal het even de revue laten passeren. Zoals hier gebruikelijk, begonnen ook onze kerstactiviteiten op Julafton (de dag voor Kerst). Om half vijf werden wij, maar ook Daan en Liesbeth, bij Jan en Nel verwacht voor het kerstdiner. We hadden allemaal een onderdeel van het diner voorbereid en zo kwamen we tot maar liefst een etentje van 7 gangen!! We hebben dan ook getafeld van 17.00 uur tot middernacht. Daarbij ontbrak het ons in het geheel niet aan conversatie. Al met al een verschrikkelijk gezellige avond. Nel en Jan, nogmaals bedankt voor de gastvrijheid en de sfeervolle entourage.


Eerste Kerstdag hebben we in alle rust doorgebracht. Maar voor 's avonds waren we uitgenodigd op een gezellige avond in de oude school van Sörby (een naburig dorpje/streekje). Zo togen we weer met hetzelfde clubje van zes over de grusweg (vanwege het natte "groene"weer, vrij modderig) naar Sörby. Bij aankomst bleken we de enige gasten te zijn, hetgeen later wel veranderde. Negen Zweden kwamen de feestvreugde versterken en al met al werd het met een hapje en drankje nog zeer gezellig!

Op weg naar huis merkten we dat het wel erg hard gewaaid had, gezien de takken en de troep op de weg. Later bleek dat grote delen van Zweden vanwege de storm zonder stroom zaten. Ook treinen gingen niet meer verder en veel reizigers kwamen vast te zitten. Veel van dit alles speelde zich af in de regio waar Jasper en Willemien wonen, dus een stuk noordelijker. Gelukkig hebben zij geen schade ondervonden, maar vlakbij hun vielen de bomen als luciferhoutjes om. Hier wat beelden om een indruk te krijgen van wat wij dus gemist hebben: Noodweer!l

Tweede Kerstdag verbracht met een spelletje en een filmpje. 's Avonds kwam Holger bij ons gourmetten. Toch wel echt Nederlands hè? Maar wel erg gezellig en lekker.
Nou ja, dan is het ook eigenlijk alweer gebeurd met de Kerst, en komt de oudejaarsviering in zicht.
Zoals ik al eerder schreef verkopen Nel en ik dit jaar oliebollen. We hebben gisteren en vandaag al het e.e.a. verkocht. Zelfs een Zweed heeft oliebollen besteld! Gisteren ook in het dorp nog wat flyers opgehangen. Echt storm zal het wel niet gaan lopen, want er zijn maar weinig Nederlanders "in town". Dit is denk ik te wijten aan het onvoordelig vallen van de feestdagen en misschien ook nog het feit dat ook hier geen sneeuw ligt. Maar morgen, dan wordt de grote mep gebakken, weten we pas hoeveel mensen zullen genieten van onze heerlijke bollen. Want lekker zijn ze!

En natuurlijk willen we iedereen die ons een kerstkaart heeft gestuurd of gemaild, bedanken. Het staat altijd erg feestelijk, zo'n kerstkaartencollage.


Wij hebben niet iedereen een "echte" kerstkaart gestuurd, maar een e-card, want de portokosten naar Nederland zijn hier erg hoog.
Dan rest me nu nog om jou als lezer van de blog, mede namens Jaap, een hééél fijne jaarwisseling te wensen met veel gezelligheid. Verder natuurlijk voor 2012 gezondheid en liefde toegewenst!

Groetjes en tot in 2012!
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten