Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 14 januari 2012

In het teken van....

Hej hej,

Deze week heeft in het teken gestaan van een aantal zaken.
Het inpakken van ons boeltje voor het vertrek naar Nederland en het regelen van dingen die nog gebeuren moesten.
Maar, wat veel belangwekkender en grootser was, is "de oprichting" van het huis van Jasper en Willemien.
Maandagmorgen was het zover. Om 7.00 uur werd met de werkzaamheden begonnen. Moet je je voorstellen 2 joekels van vrachtauto's, met daarin het hele huis, stonden klaar om gelost te worden.
Het weer zat mee, er lag bijna geen sneeuw, geen wind maar.... wel temperaturen tussen de -14 en -12. Hoezoe vorstverlet?? Alles draait hier gewoon door.
Voor de duidelijkheid wil ik wel even melden dat de fundamenten al eerder gelegd waren.


Willemien belde ons maandagmorgen om 8 uur, wij lagen nog op één oor, dat de eerste foto's al naar ons gemaild waren. Toen stonden er al een paar wanden. Wij hebben met verbazing gekeken naar de foto's die verder die dag kwamen. Soms was de tussentijd maar 10 minuten, maar in die tijd was er weer een stuk huis verrezen. Prachtig om te zien. Maar Jasper en Willemien waren ter plekke. Het moet fantastisch zijn om jouw nieuwe huis voor je ogen te zien verschijnen. Maar wel koud!!!


De foto's en de tijden die erbij staan geven een mooi beeld hoe het allemaal ging.

De eerste dag
07:05

 07:30

09:00

10:18


14:5415:30
De tweede dag...
10:0012:00
15:20


Dag 3
En dan het inpakken van de spullen. Daar zijn we redelijk vroeg mee begonnen. Zeker omdat je veel spullen mee moet nemen die je niet in je "wat neem ik mee op vakantie"lijstje hebt staan.
Documentatie voor het ziekenhuis, pasjes, maar ook hulpmiddelen die ik straks weer nodig zal hebben. Al met al is het een hele pakkelarie geworden. Maar we zijn er klaar voor. Over een week na nu zal ik nog wel in het ziekenhuis liggen/lopen, maar de operatie is dan al weer achter de rug.
Voordat je weggaat moet er ook nog wat gebeuren. Banden wisselen bijvoorbeeld. Wij rijden in de winter op spijkerbanden, maar die zijn verboden in Duitsland en in Nederland. Maar gelukkig hadden we onze "Nederlandse" winterbanden nog. Die heeft Jaap op de velgen laten zetten en zitten nu keurig onder de auto. Natuurlijk moet ook het huis even netjes aan de kant, want ja, als we terug zijn, moet Jaap niet direct onder het huishouden bedolven worden.
Ook zijn er verschillende "afscheidsbezoekjes" deze dagen. Heel gezellig en hartverwarmend.
Vanavond gaan we nog naar de bioscoop in Sunne. Deze week is de première van de film Hamilton, met in de hoofdrol Mikael Persbrandt (je weet wel, de wat botte assistent van commissaris Beck.) Het lijkt me een spannende film die we gaan zien.

Nog even een grappige natuurfoto. De Bremer Stadsmuzikanten zijn wel bekend:

Wat minder bekend is, Munkfors heeft ook iets dergelijks. Kijk maar, en zeg nou zelf, dit lijkt er toch op? En dat bij ons in tuin.Groetjes en tot gauw,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten