Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

vrijdag 10 februari 2012

Uit en thuis


Hejsan,


Het voordeel van weg geweest zijn, is het thuiskomen. Ken je dat? Je verbazen hoe groot je huis is en hoe mooi de lichtinval. En hoe fijn je eigen bed wel ligt! Dit alles maakte onze thuiskomst afgelopen dinsdag wel prettig. Dat neemt niet weg dat we ook erg genoten hebben van ons verblijf in Nederland. Van het weer dat van voorjaar naar zeer strenge winter ging en van de vele bezoeken die we gehad hebben. Topgezellig! Allemaal erg bedankt voor de aandacht die ons ten deel viel.

Zoals gezegd, dinsdagmiddag kwamen we thuis, na een prima reis. De overtocht met de Colorline van Kiel naar Oslo is werkelijk prima bevallen. Zeker op de terugweg, met mijn bewegingsbeperking, verliep de reis perfect. De foto's geven een goed beeld van de accommodatie aan boord.
 

De Color Magic is de grootse cruiseveerboot ter wereld. Het schip werd in 2007 in de vaart genomen.
Het is 224 meter lang en 35 meter breed, een diepgang van 6,8 meter en heeft 15 dekken.
Aan boord zijn o.a. 8 restaurants, meerdere bars, 2 podia met live entertaiment, een winkelpromenade, zwemparadijs, een casino, een speelhal, een sauna en een fitnessruimte.
Er kunnen 2700 passagiers mee en 550 auto's. Er zijn 1016 hutten aan boord.

De wandel- en winkelpromenade:  
 

 


De avondshow:


Onze hut:


Het helicopterdek:Het Oslofjord:


Ook heel leuk was, dat we op de terugreis samen met Timen, Baukje en hun gast Marianne aan boord waren. Samen hebben we gezellig gegeten. (Ja, weer eten!). De kilometers die we met de auto aflegden verliepen geheel naar wens, zowel in Duitsland als vanaf Oslo naar huis.

Met mij en mijn knie gaat alles voorspoedig. De wond is prachtig genezen en het bewegen en buigen gaat steeds beter. In Hardenberg was ik al een aantal keren naar de fysiotherapie geweest en dat ga ik hier nu a.s. maandag voortzetten. Ook de andere bezigheden zoals pianoles en zingen ga ik volgende week weer oppakken.

Nog even een paar foto's van het Deventer Ziekenhuis, waar ik enorm goed ben verzorgd en het erg naar mijn zin heb gehad:

Verder wordt er hier in Munkfors druk aan de weg getimmerd, met als gevolg, dat we nu 20 km om moeten rijden om in het dorp te komen. Maar het wordt allemaal wel een stuk beter nu de waterafvoer is verbeterd en er dit jaar een nieuwe asfaltlaag wordt gelegd. Wie de Mossängsvägen kent, weet dat deze inderdaad wel aan verbetering toe was.
Zo, we zijn weer helemaal bij, dus maar weer tot de volgende blog.

Hej då,

Truus & Jaap


Geen opmerkingen:

Een reactie posten