Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 18 maart 2012

In de lucht, op de weg en de TV!

Hejsan,

Waar gaat het verhaal deze week naar toe, vraag je je misschien af. Nou, dat zal ik je vertellen....
Afgelopen week-end toen wij bij Jasper en Willemien waren, was HIER het noorderlicht te zien!
Toen we dat hoorden bij terugkomst baalden we enorm. Het was een duidelijk zichtbaar en mooi schouwspel geweest. Zie je, je kunt ook niet van huis, want er gebeurt dan altijd wat! Waarschijnlijk was het in Hudiksvall ook wel te zien geweest, maar we wisten het niet. Want als je elkaar zo'n tijd niet hebt gezien, ga je niet direct met je kop in de krant duiken, of TV kijken. Maar afgelopen dinsdag zouden we een herkansing krijgen. Nou een vaag aftreksel hebben we wel gezien, maar het was niet om over naar huis te schrijven. En dat terwijl we er tot half twee 's nachts voor op zijn gebleven. Jammer, maar de activiteit gaat de komende jaren nog toenemen dus misschien zien we de Aurora Borealis (volgens de officiële benaming) binnenkort, of met een jaar of wat. We hebben de tijd, nietwaar?

Op de weg verscheen deze week onze nieuwe auto. Dinsdag hebben we die opgehaald. We waren vooral benieuwd naar de kleur, want we wisten hoe de auto zelf eruit zou zien.
Nou, de kleur is helemaal goedgekeurd. Eigenlijk vind ik die nog mooier dan verwacht. Het is toch altijd een gok.


Maar de auto rijdt lekker en zelfs op de Mossängsvägen (met al zijn hobbels en bobbels) ligt ie als een dijk op de weg! Ook tal van snufjes bevinden zich aan boord, maar het vergt nog wel even voor ik alles in de smiezen heb.


Deze week was Munkfors uitgebreid op de TV in een programma over dialecten. Het was de eerste aflevering in een serie van 8, "Svenska Dialektmysterier" . Hier in het midden van Värmland beet men dus het spits af. En ik moet zeggen dat ik het een erg leuk programma vond.
Het leverde een goed beeld op van de mensen en de omgeving hier. Leuk, mocht je het even willen bekijken, klik dan hier
Kun je gelijk zien of het dialect je een beetje ligt :-D

Deze week ga ik de bloemetjes buiten zetten. De viooltjes zijn gekocht en ook de zomerbollen gaan in de grond. Het is best wel vroeg hoor, maar de temperaturen en het aantal zonuren zijn nu over het algemeen  hoger dan in Nederland. Maar ik wil jullie daarmee niet jaloers maken hoor!

Graag tot dan,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten