Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 9 april 2012

Waterval en Munkforsrevue

Hallo allemaal,

Pasen is al weer bijna voorbij. Het gaat ook allemaal zo snel. Veel eieren zijn er bij ons niet doorgegaan, maar daar was het plezier niet minder om.

Zoals afgesproken zou ik terugkomen op de Munkfors Revue (Munkfors Revyn). De verwachtingen waren hoog gespannen, want er stond zaterdag een enorm goede recensie in het NWT, Nya Wermlands Tidning.
Nadat we bij Lennart en Laila hadden gegeten togen we naar het Munkfors Konferens Center, maar in de volksmond "Folketshus". Je ziet, het zijn hier geen opscheppers. Maar opscheppen over de revue mag, want wat was het geweldig goed. Allemaal amateurs uit lila (het kleine) Munkfors, en hoofdzakelijk jongelui, zetten een show neer waar iedere toeschouwer van genoten heeft. Wij hebben even een compilatie van een deel van de revue gemaakt. De beeld en geluidskwaliteit is niet helemaal 100%. De opnamen zijn met een gewoon fototoestelletje gemaakt. De voorstelling was uitverkocht en dit was de 3e speeldag. In totaal worden er 10 voorstellingen gegeven. Dan heeft het merendeel van de plaatsgenoten genoten.
De voorstelling zelf was een mix van dans, zang en sketches over lokale en landelijke aangelegenheden. Zeer gevarieerd dus. Wij hebben ons dan ook geen moment verveeld gedurende de 3 uur durende show.
Hierin is de half uur durende pauze niet meegerekend. De pauze was weer een belevenis op zich.
Bij binnenkomst was het niet alleen een kwestie van de vooraf bestelde kaarten afhalen en de jassen bij de garderobe inleveren. Aan een speciale tafel moesten we opgeven wat we in de pauze wilden gebruiken. Koffie, thee, fris of een biertje al dan niet met een kanelbulle (kaneelbroodje) of een smörgås (belegd broodje).  We betaalden en kregen een nummertje mee. Wij waren wel verbaasd daarover, maar in de foyer stond een tafel met ons nummer en... de door ons gewenste bestelling. Dus niks geen gedrang in de rij voor een vertering. Super geregeld!
Ik hoef denk ik niet te zeggen dat we volgend jaar weer van de partij  zullen zijn!

Klik maar even op de film om een kleine indruk te krijgen van de show.Klik op het YouTube-logo om volledig scherm te kunnen krijgen.

Zaterdag hebben we een loppis bezocht en zoals altijd weer wat van onze gading gevonden. Daarna zijn we doorgereden naar Brattfallet, een natuurreservaat bij Ekshärad. Het is er erg mooi, maar het was er ondanks het zonnetje BERENKOUD! We hebben er dan ook geen uren verbracht. Daar kwam ook nog bij dat de batterijen van de spiegelreflexcamera leeg bleken te zijn. Wel pas opgeladen, maar kennelijk aan het eind van hun Latijn. We gaan snel nieuwe kopen. De foto's die we gemaakt hebben zijn dan ook met onze telefoons gemaakt. Ook hier geldt: de kwaliteit had misschien iets beter gekund. Maar we gaan in de herkansing als de temperaturen een stuk hoger zijn.Groetjes vanuit de regen (dat hadden we heel lang niet gehad). Goed tegen het stof!

Doeg,

Truus
1 opmerking: