Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 15 april 2012

Feestelijk met hond en mol


 Hej hej,

Een beetje feestelijk begin ik aan deze aflevering.
Want vandaag op de kop af schrijven we al 3 jaren onze blog! Wat gaat de tijd ongelofelijk snel. Maar aan de andere kant lijkt het me toe dat we hier al weer heel lang wonen. Om het geheugen even op te frissen voor de lezers van het eerste uur, en voor de lezers die gaande weg onze blog hebben gevonden, heb ik even de tekst van de eerste blog van 15 april 2009, gekopieerd:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hier is ie dan!

Hier is dan onze eerste mededeling op de weblog. Dit hoort ook bij de voorpret en toch ook weer bij de dingen die je moet of wilt voordat je uit Nederland vertrekt. Het is een geweldige manier om op de hoogte te blijven van ons wel en wee strakjes in Zweden. Nu zit ik nog mooi in mijn kantoortje in Winsum. Maar de tijd gaat snel, en voor we het weten zijn we al in Munkfors, al is het nog niet voor vast. De 16e mei vertrekken we en Jaap blijft dan 3 weken. Ik blijf in ieder geval tot september.
Ik zal jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen hier met foto's of filmpjes (eventueel)
Nu moet ik stoppen. Zo nog weer wat te regelen. Druk bis bis!

Groetjes Truus

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wel vinden we het erg leuk dat de blog door onze lezers goed gewaardeerd wordt. Dank daarvoor!

Zo nu weten we ondertussen wat er allemaal geregeld moest worden. Maar nog steeds zijn er weer nieuwe dingen te regelen en te ontdekken. Bijv. hoe moet je zorgen dat je op de juiste manier je AOW aanvraagt. Ja, Jaap wordt dit jaar nog 65. Daarvoor gingen we woensdag- avond naar een informatieavond van Pensionsmyndigheten (de AOW verstrekker hier in Zweden). Want de regel is dat je de AOW bij voorkeur aan moet vragen in het land waar je woont. Leve de EU! Feitelijk komt het geld wel uit Nederland, maar het wordt hier via de eerder genoemde instantie uitbetaald. Maar verder zal ik niet op de materie ingaan, want dat voert te ver. Wel is ons gebleken, dat de pensioenregelingen in Zweden duidelijk verschillen met die in Nederland.

Ja, en dan lees je in de titel van deze blog iets over hond. Inderdaad we hebben een hond! Maar slechts voor een aantal dagen.


We zijn oppasbaasjes i.v.m. afwezigheid van de echte baasjes. En het is echt heel gezellig. Het is ook een heel gemakkelijke hond met een hoge aaibaarheidsfactor. Kortom: een gezelligheidsdier. Morgen gaat hij ons weer verlaten, maar hij mag zeker nog eens terugkomen.


En dan de mol. Waar moet dat naar toe, zul je denken. Nou kijk eens naar de foto. De dader, de mol dus, staat ook op de foto. 

Gisteren hebben we op de veiling een grondfrees gekocht. En die moest natuurlijk even getest worden. We willen deze zomer een gruspad naar de garage aanleggen. Zo over het gras is in de winter niet ideaal. Glad, en het duurt lang voor het ijs weg is. Met het grint gaat dat veel beter. De graszoden moet er dan af. Met de hand is dat geen doen. Met zo'n frees gaat dat wel goed. En economisch ook nog zeer verantwoord, want het ding kostte minder dan een dagje huur van een graafmachientje.


Gisteren was trouwens wel min of meer een succesvolle dag. De oude caravan is gisteren verkocht. Vorige week hadden we die al op "Blocket.se" (de Zweedse Marktplaats) te koop aangeboden. We kregen niet echt veel reactie. Wat bleek: door een foutje (een punt ipv een komma in de prijs) was de prijs niet gepubliceerd. Wij hadden het niet gezien en werden er vrijdagavond op gewezen. Toen snel de prijs erbij gezet en de advertentie naar boven gehaald. Vanaf dat moment ging de telefoon aan één stuk door. Reacties vanuit heel Zweden. Maar ook hier gold: "Wie het dichtst bij het vuur zit, warmt zich het best". De eerste aspirant koper kwam uit Munkfors. Hij vond de caravan mooi en al voor half 10 was de koop gesloten! 

En dat allemaal op een stralende zonnige dag. Erg prettig dus.

Nou dit was weer een heel verhaal. Graag weer tot de volgende blog.

Groetjes Truus

1 opmerking:

 1. Gefeliciteerd met de verjaardag van jullie weblog!
  Het is toch een wonderlijke wereld, tegenwoordig. Door alle moderne technieken is het zelfs voor Vutters nog mogelijk om een nieuwe levensfase in te gaan (en dan bedoel ik niet die van de ontspanning, maar juist die drukke periode van ontwikkeling, groei en andere wonderen) en voor je het weet, is ´ie alweer drie!
  Het is een cliché, dat weet ik, maar ook wij vinden dat deze driejarige jullie jong houdt.
  Ik hoop dat jullie nog vele verjaardagen zullen vieren samen, en laat niemand je vertellen dat je als Vutter te oud bent hiervoor, want jullie zijn het levende bewijs!
  Hartelijke groeten vanuit Hälsingland,
  Elisabeth en Jasper

  BeantwoordenVerwijderen