Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 22 april 2012

Niet veel....

Hejsan,

Deze week was een gezellige week met veel aanloop, maar verder niet een week waarin heel veel is gebeurd. Wel natuurlijk de normale activiteiten, waaronder natuurlijk zwemmen. Deze week samen met Jan en Nel en ook de broer van Nel was van de partij. Maar de sauna's zijn gescheiden voor heren en dames. Dus daarom Nel en ik in de sauna. Die heerlijke warmte is altijd de kers op de taart!




Woensdag hebben Lennart en Holger hier gegeten. Hun beider vrouwen waren op reis en ze vonden het heel prettig om even in gezamenlijkheid te eten. Ik had Indonesisch gekookt en dat viel zeer in de smaak. Thais eten kun je hier in Zweden redelijk volop, maar Indonesisch zie je eigenlijk niet. Gat in de markt? Dan moet ik me toch maar aan gaan melden voor de "Kultur och Företagsmässa" (de Cultuur en Bedrijvenbeurs) die op 5 mei a.s. hier wordt gehouden. Naar aanleiding van dit gebeuren stond Munkfors uitgebreid in de krant (NWT van vrijdag in de economiebijlage). Heel veel pagina's vol met bedrijvigheid in een plaats met ruim 3700 inwoners. Er zijn hier ongeveer 200 bedrijven en bedrijfjes, waarvan er een aantal wereldwijd exporteren. Dit zijn bedrijven met specialisaties zoals industriële zagen, rakels voor de druk- en papierindustrie en bijv. de mesjes die je in de scheerapparaten van o.m. Gilette vindt.

Maar nee, een eigen bedrijf hier opstarten, dat gaan we niet doen. Geen tijd voor!
Jaap was deze week erg druk met de importkeuring van de caravan, de Zweedse belastingaangifte en met het strimmen en harken van de schuine hellingen in de tuin. Een grote en intensieve klus. Aanvankelijk was de gedachte om het af te branden, maar het was of te nat of het waaide te hard. En het groen kwam er nu al goed door, dus dat brand je er niet af.



Ja, het groen komt overal op nu, maar het is nog maar april, en ook hier doet ie wat ie wil! Want gistermorgen, 21 april, was het weer winter! Kijk zelf maar. Let op de viooltjes in het winterse tafereel.



De sneeuw heeft niet lang gelegen, want alles is ook al weer weg. Dat vind ik niet erg. De komende week zal de temperatuur oplopen naar zo'n 17 graden, en dat past me beter!
We zullen zien wat ervan terecht komt, want dat is altijd maar afwachten. Ik kom er volgende week wel eventjes op terug. Voor nu: Fijne week!

Groetjes,
Truus




Geen opmerkingen:

Een reactie posten