Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 27 mei 2012

Zomer!!

Nederland - Zon op 05:29 - Zon onder 21:45
Värmland - Zon op 04:03 - Zon onder 22:03

Hejsan,

Tijdens onze korte vakantie is de zomer losgebarsten, en naar ik begrepen heb, niet alleen hier! Wat een heerlijkheid en dubbel zo lekker als je toerist loopt/zit te zijn. Heerlijk luieren, wat rondtoeren en een goede wandeling maken. Dat laatste was alleen voor Jaap weggelegd.


Ook dit kom je helaas vaak tegen in de Zweedse bossen
 De route bleek ook vrij zwaar te zijn, dus dubbel blij dat ik al bij voorbaat had afgehaakt. Maar alle verdere zaken hebben we wel samen gedaan.

Vrijdag vertrokken we. Het weer was niet slecht, maar ook nog niet denderend. We wilden naar een camping in Glaskogen.

Bosanemoontjes in bloei in het Glaskogen
Daar aangekomen, via een kilometers lange grusweg, was er geen mens of ander wezen te bekennen. Het gebouw waar informatie op stond, bleek een toilet te zijn. :-) De staanplaatsen lagen erg in het bos. Erg donker dus. Toen richting Årjäng. Daar waren nog 2 campings dicht bij elkaar. De eerste bleek vlak aan de E18 te liggen en dat was niet onze bedoeling. De 2e camping was ook niet helemaal onze smaak (klimmuren, springkussens e.d.), maar we zijn er toch maar gaan staan.
Zaterdag was het weer redelijk, maar nog niet zomers te noemen. Mooi weer om naar Töcksfors te gaan, naar het pas geopende handels/winkelcentrum vlak aan de Noorse grens. Joh, wat groot!!! Onderstaande foto is alleen maar een snoepwinkel. Kun je nagaan hoe groot de rest is!

De grootste klanten zijn de Noren, die vinden Zweden erg goedkoop.


 Ook nog even een foto van een supermarkt gemaakt. Valt je de naam op? Eurocash. En dat terwijl geen van beide landen de euro hebben.
Zondag kwamen we op een tripje een leuke camping tegen, die volledig aan onze verwachtingen voldeed. Caravan ophalen dus. Zo gezegd zo gedaan. En zeg nu zelf, is het geen prachtig plekje?


We hebben van daaruit de kop van de provincie Dalsland bekeken en natuurlijk ook de loop van het Dalslandkanaal deels gevolgd. Wat een prachtige omgeving. Onderstaande foto's laten dit wel zien, geloof ik.
 
Op een van onze tochtjes hadden we geluk. We zagen maar liefst 2x2 elanden en... we hadden nu eens een keer het fototoestel paraat!
 
 
Ook de caravan is ons supergoed bevallen. Dit was precies wat we wilden. Dus tevredenheid alom.


Donderdag was het weer tijd om op huis aan te gaan. Geen probleem, want ook in Munkfors was het prachtig weer. Alles was enorm uitgelopen. Ook onze kale bomen voor het huis zetten er nu de sokken in.
Donderdag hoorde ik ook dat ik 13 juni naar het ziekenhuis kan. Mij veel te laat eigenlijk. Vandaag veel last. Misschien morgen nog maar eens bellen.

Eind van de week gaan we feest vieren. Ik word donderdag 60, en in Zweden worden de kroonjaren uitbundig gevierd. Tenzij anders aangegeven. We hebben een zaaltje met gebruik van keuken gehuurd. Wel fijn dat we nu niet weersafhankelijk zijn. Maar hierover volgende keer meer.

Nu nog even, last but not least, het songfestival. Wat een overwinning! We hebben niet naar de uitzending zelf gekeken, maar wel naar de puntentelling.  Ik had het niet echt verwacht, anders was ik wel bij een bookmaker langs gegaan :-D Ik denk dat er komend jaar maar weinig Zweedse toeristen naar Italië gaan, want dat was het enige land dat geen punten aan Zweden gaf. Blij dat wij vorig jaar naar Italië geweest zijn!
Al met al ga ik er nu een slot aan breien.

Tot dan weer,
Truus


1 opmerking:

  1. Hej! Ik vond bij toeval jullie blog. Wat een prachtige foto's van Dalsland! Tja, waar is het nu eigenlijk niet mooi in Zweden :-).
    Ik kom eerdaags wel weer eens een kijkje nemen, leuk.
    Groetjes,
    Gonny

    BeantwoordenVerwijderen