Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 10 juni 2012

Graven en goed gelukt!!!

Hej, hej,

Weer een week voorbij! Het gaat onwijs snel. Zeker als er van alles te doen is. En geloof me, er is genoeg gedaan deze week en nog veel te doen.

Ja, graven. Jaap heeft zich het rambam gegraven op het pad naar de schuur. Een ontelbare hoeveelheid kruiwagens grond, al dan niet vermengd met baksteenpuin, heeft hij afgegraven en weggekruid. Vervolgens een mooie houten kering aangebracht om straks het "weglopen" van het grus tegen te gaan. En aangezien we nog een voorraadje grus hadden liggen, heeft hij de 2 uiteinden van het pad al weer verhard. Maar we zijn er nog niet, want Jaap heeft nog 6 m3 grus besteld. Dus het kruien gaat nog even door! Straks spierballen als staalkabels, ha,ha.

Verdere graafwerkzaamheden hebben zich in het ziekenhuis afgespeeld. Dinsdagmorgen waren we vroeg uit de veren, om 6 uur. Om 8 uur moesten we in Torsby zijn, en dat is toch altijd nog bijna een uur rijden. Maar de rit er naar toe was mooi. Onderweg stak een ree vlak voor onze auto de weg over en nog geen 5 minuten later stond er een eland aan de kant van de weg te grazen. Ik beschouwde het als een cadeautje.

In het ziekenhuis aangekomen, verliep alles vrij vlot en kon Jaap zijn gang gaan. Wachten in en om Torsby, of heen en weer naar huis rijden. Achteraf koos hij voor het eerste.
Ik kreeg direct een superoutfit aangemeten inclusief de zeer modieuze kousen. Nog even wachten in een huiskamer onder het genot van een kookprogramma op de TV. En dat terwijl je nuchter bent! Maar al vrij snel kon ik op een bed gaan liggen en werd er een infuus aangelegd.
Een uurtje later was het tijd voor de operatie. In de voorbereidingsruimte zou ik een ruggenprik krijgen, maar dat ging niet helemaal zo vlot. Na een kwartier proberen riep de Griekse anesthesiologe de hulp in van een collega. Hij kreeg het in één shotje voor elkaar. Toen kon ik door naar de operatiezaal. Ik voelde me zeer ontspannen en liet alles maar over me heen komen. Wel had ik kijk op de klok, en ik dacht wel dat het behoorlijk lang duurde voor het dingetje dat voelbaar aan de buitenkant van mij heup zat. Achteraf hoorde ik waarom het tijd gekost had.
Het "object" aan de buitenkant was er snel uit. Maar... er was op de operatiekamer nog geröntgend en daar was te zien dat zich nog 2 metaaldelen in het heupgebied bevonden! De arts is lange tijd bezig geweest om deze 2 delen ook te verwijderen, hetgeen niet gelukt is. Ze lagen te diep en te dicht bij het heupgewricht en de chirurg achtte de kans op schade en eventuele infectie aan het heupgewricht te groot. Zoals hij mij naderhand vertelde, liggen de delen ingekapseld in vetweefsel. Daar kan het geen kwaad volgens hem. Dus wat mij betreft: Blijf zitten waar je zit en verroer je niet! Verder is alles heel goed gegaan. Om 17.00 uur waren we weer thuis. Fijn dat het ook weer gebeurd is.
Om even een indruk te geven van het verwijderde voorwerp, hebben we een fotootje gemaakt.
Het luciferhoutje ligt erbij als referentiekader voor de grootte van deze "Punkoorbel".


Ook is er deze week door het aanleggen van het pad naar de schuur een mooie ruimte voor een border ontstaan. Ook hier heeft Jaap weer zijn best gedaan met spitten en het opbrengen van goede grond. Ik heb er donderdag de planten, gekregen op mijn verjaardag, in gezet. Het ziet er beeldig uit!


Ook de gekregen Rhododendron heeft een mooi plaatsje gekregen. Weer graven dus pffff!

En nog een beetje tuinnieuws: Herinneren jullie je die hele kale geknotte esdoorns van eind maart nog:
Eerlijk gezegd was ik er niet helemaal gerust op dat het allemaal weer goed zou komen, maar kijk hoe ze er nu al weer uitzien:
Deze week hebben de wegwerkers werkelijk prachtige op- of afritjes vanaf de weg naar de huizen toe gemaakt. Voor een fles drinken hebben ze het bij ons extra mooi gemaakt. Toppie!

Nou dit was het wel weer zo'n beetje! Ik hoop dat we voor een aantal mensen de zondag weer compleet hebben gemaakt. Want we horen steeds vaker dat men speciaal zondagsavonds op onze blog rekent.


De plaatsing is vandaag vroeger dan normaal, want vanavond is de F1 Grand Prix van Canada en die wil Jaap graag zien, dus moet hij de foto's bij deze blog al voor die tijd plaatsen. Gisteren kwamen wij bij Biltema in Karlstad trouwens nog iets leuks tegen: de Formule 1-racewagen van de enige Zweedse F1-wereldkampioen Ronnie Peterson ( http://www.ronniepeterson.se/eng_index.html )

Ik hoop dat het weer naar wens was ;-)


Graag tot volgende week....zondag!
Truus


2 opmerkingen:

  1. De tuin ziet er weer toppie uit!
    Hopelijk is bij ons de op/afrit net zo netjes gemaakt zonder fles drinken.
    Groetjes Jan en Nel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie krijgen een hele mooie tuin. Leuk om te zien dat de werkers in Zweden voor een "glaasje" extra hun best doen. Scheelt jullie weer een hele hoop werk. Ik ga even terug lezen bij je om uit te vinden waarom je een kledinghanger in je heup had zitten. Groeten en hej dä! Anna Marie.

    BeantwoordenVerwijderen